Evenimentul Zilei > Politica > PSD pregătește „cătușe” pentru Iohannis. Proiect de lege exploziv, depus la Senat
PSD pregătește „cătușe” pentru Iohannis. Proiect de lege exploziv, depus la Senat

PSD pregătește „cătușe” pentru Iohannis. Proiect de lege exploziv, depus la Senat

Președintele va fi obligat să consulte Curtea Constituționala asupra întrebărilor de la referendum dacă proiectul de Lege depus de PSD în Parlament va trece la vot. 

Potrivit unui proiect depus în Parlament, preşedintele ar putea fi obligat să consulte CCR despre întrebările pe care vrea să le pună românilor înainte de a convoca o consultare naţională pentru modificarea Constituţiei.

Proiectul de lege a fost depus vineri la Senat de deputatul PSD, Florin Iordache și care modifică legea referendumului la articolele care vizează organizarea referendumului în interes național.

Două articole ar fi în plus față de cele pe care le avem azi și anume cel care face referire la obligativitatea autorităților publice de a face campanie la nivel național, iar pe de altă parte, președintele României trebuie să trimită din timp întrebările la CCR. Totul, pentru a nu mai fi în situația pe care o avem acum.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: