Evenimentul Zilei > Politica > PSD dă PNL pe mâna poliției. Liberalii acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor
PSD dă PNL pe mâna poliției. Liberalii acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor

PSD dă PNL pe mâna poliției. Liberalii acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor

PSD a solicitat autorităților competente să sancționeze organizarea Congresului PNL. Potrivit social-democraților, infracțiunea reclamată este cea de zădărnicirea combaterii bolilor.

PSD a cerut, joi, autorităților să aplice cu fermitate legea asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL.

„Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile”, arată social-democrații într-un comunicat de presă.

„Prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis constituie o infracțiune deosebit de gravă”

PSD susține că, în condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, organizarea unui congres politic cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică, scrie g4media.ro.

În plus, PSD cere autorităților să declanșeze o anchetă asupra modului în care guvernul a modificat succesiv reglementările pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului. Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei”, arată PSD.

Cîțu spune nu există nici o problemă

Premierul Florin Cîțu, aspirant la cea mai înaltă din PNL  a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria dacă, în contextul creşterii numărului de bolnavi de COVID din ultimele zile, Congresul PNL se va desfăşura cu 5.000 de oameni într-un spaţiu relativ mic.

„Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare. Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă”, a răspuns Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, lista finală a vicepreşedinţilor care vor fi aleşi în forurile de conducere ale PNL, din tabăra susţinătorilor săi, a fost stabilită deja.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: