Evenimentul Zilei > Politica > „Provocare” pentru liberali înaintea turului doi. „Românii au înțeles dezastrul”
„Provocare” pentru liberali înaintea turului doi. „Românii au înțeles dezastrul”

„Provocare” pentru liberali înaintea turului doi. „Românii au înțeles dezastrul”

Eurodeputatul Gheorghe Falcă susține că este extrem de important ca românii să îl voteze în turul doi pe Klaus Iohannis. Acesta ridică miză și susține că liberalii ar trebui să scoată în jur de 60 de procente la alegerile prezidențiale.

„Puterea cetățenilor dintr-un stat e cel mai bine văzută și simțită în momentul în care aceștia sunt chemați să-și exprime opțiunea la urne. Alegerea candidatului preferat sau a celui considerat cel mai potrivit nu înseamnă doar aplicarea ștampilei „Votat” pe o coală de hârtie, ci înseamnă încredințarea tuturor speranțelor într-un program, într-un om sau într-un partid care e mandatat să lucreze în folosul tău și al poporului, dar mai ales să nu ia decizii care să bulverseze bunul mers al democrației”, crede liderul liberal, europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Fostul primar al Aradului crede că în turul al II-lea opțiunea de vot trebuie să fie clar în favorea candidatului cu „viziuni euro-atlantice, a candidatului care a demonstrat în ultimii 5 ani că poate ține România pe direcția Vest, a candidatului care s-a bătut pentru statul de drept, a candidatului care s-a bătut pentru drepturile și libertățile cetățenilor, a candidatului care s-a bătut pentru un mediu de afaceri competitiv și pentru o economie liberală, dar mai ales a candidatului care a ținut piept în ultimii 5 ani tăvălugului pesedist”.

„Multă lume m-a întrebat la Bruxelles cum se face că liberalii au obținut un scor atât de bun la alegerile europarlamentare și cum se face că un președinte în funcție își va recâștiga mandatul fără emoții. E foarte simplu: românii au înțeles că doar parteneriatul dintre un președinte și un guvern liberal poate aduce prosperitate, securitate și libertate”, spune Gheorghe Falcă.

„Avem nevoie de acest binom reformist și pentru a reda cetățenilor români libertatea și demnitatea în fața insituțiilor statului. Împreună putem face ca românii să nu mai fie dependenți de sistemul de Sănătate de stat, să nu mai fie dependenți de sistemul de Educație de stat, și să aibă opțiuni clare demne de o economie liberală. Pentru a ne atinge acest scop vom reforma Statul astfel încât aceste să intervină cât mai puțin în viețile cetățenilor, iar atunci când o face să acționeze cu respect și cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale”, mai spune europarlamentarul PPE.

Liderul liberal crede că românii s-au săturat de scandaluri și de nesiguranța care a existat în politica și societatea românească în ultimii ani.

„Românii vor să fie siguri că într-o perioadă în care se vorbește tot mai mult de probleme economice la nivel global, există o echipă de profesioniști la guvernare care să asigure stabilitate și predictibilitate. Pentru a avea stabilitate soluția e simplă: realegerea lui Klaus Iohannis și susținerea guvernării liberale. Dar noi, liberalii, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, chiar dacă se întrezărește victoria candidatului nostru. E important ca victoria președintelui să fie cu 6 în față, pentru a transmite clar mesajul că PSD nu mai este dorit și că românii au înțeles dezastrul din ultimii ani”, mai spune Falcă.

În final, liderul liberal îi îndeamnă pe români să meargă la vot, pentru a transmite semnal că își doresc cu adevărat o schimbare în bine.

„Viitorul României sună bine, dar însănătoșirea va avea loc doar dacă fiecare român va încerca să schimbe ceva în jurul său. Iar primul pas pe care trebuie să îl facă este să vină la vot duminică. E nevoie de implicare, de colaborare, iar  împreună vom face o țară mai bună”, încheie liderul liberal.