Evenimentul Zilei > Social > SCANDALUL PROTOCOALELOR se adâncește! Andronic devoalează ce s-a întâmplat pe vremea lui Zgonea la Camera Deputaților. „Când interesele Binomului Coldea-Kovesi erau amenințate…”
SCANDALUL PROTOCOALELOR se adâncește! Andronic devoalează ce s-a întâmplat pe vremea lui Zgonea la Camera Deputaților. „Când interesele Binomului Coldea-Kovesi erau amenințate…”

SCANDALUL PROTOCOALELOR se adâncește! Andronic devoalează ce s-a întâmplat pe vremea lui Zgonea la Camera Deputaților. „Când interesele Binomului Coldea-Kovesi erau amenințate…”

Scandalul protocoalelor desecretizate se adâncește mai mult cu fiecare zi. În plus, apar noi reacții, acuze, controverse în legătură cu ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului în legătură cu acest caz. Dan Andronic a devoalat pe pagina sa de facebook ce s-a întâmplat pe vremea lui Valeriu Zgonea la Camera Deputaților.

Redăm postarea integrală a jurnalistului Dan Andronic:

"Mă văd silit să fac un apel la Călin Popescu Tăriceanu, în calitatea sa de președinte al Senatului României, și să-l rog să cerceteze în arhivele instituției pe care o conduce. Nu cumva, pe vremea când liderii celor două Camere erau Vasile Blaga și Roberta Anastase, s-a semnat un protocol cu SRI? Nu care cumva acest protocol a fost completat și semnat din nou de Ilie Sârbu și Valeriu Zgonea?", scrie S. R. Stănescu.

Eu pot adăuga o informație la această întrebare.
Pe vremea lui Valeriu Zgonea exista în Camera Deputaților un birou discret, cu un personaj la fel de discret, din zona serviciilor de informații, care era consultat de președintele Camerei de fiecare dată când interesele Binomului Coldea-Kovesi erau amenințate de vreo inițiativă parlamentară.
Cu alte cuvinte, răspunsul este DA!
Bună dimineața!
Citiți și cum am prins 22 de ambasade în poziția struțului
Un material tip SDM!", a scris jurnalistul Dan Andronic pe pagina sa de facebook.

 

Gruparea Coldea-Kovesi, lăsată baltă de Occident. Ambasadele străine care au susținut Binomul se fac că plouă când vine vorba de protocoale

Fostul deputat Radu Popa: "Acolo a funcționat un reprezentat al DNA, după unii sau al SRI"

"Biroul de care vorbești speriase mulți deputați apropiați puterii, la vremea respectivă și se zvonea ca însuși Zgonea, președintele Camerei se ocupase personal ca biroul sa fie dotat cu toate cele necesare, o mobila buna era greu de gasit ptr ca toți granzii își dotasera secretarele și birourile cu tot ce era bun iar ptr ceva nou era nevoie de licitație care trecea prin Biroul Permanent,adică prin presa.

Acolo a funcționat un reprezentat al DNA, după unii sau al SRI, după alții, care veghea ca in procesul legislativ sa nu scape vreo bomba. Totul a pornit de la “martea neagră” și când vedem ce riscuri existau real-posibila deconspirarea a Protocoalelor-între deputați fiind și unii care cunoșteau tema și abia scăpaseră de pușcărie, teama lor era justificata", a reacșionat la comentariul lui Andronic fostul deputat, Radu Popa.