Protestul din adâncul Pământului. 100 de mineri, blocați în subteran de 8 zile

Protestul din adâncul Pământului. 100 de mineri, blocați în subteran de 8 zile

100 de mineri sunt blocați de 8 zile în minele Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, ei solicitând protecție socială pentru ortacii care vor fi disponibilizați

Gest extrem în Valea Jiului. Minerii de la exploatările Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, nu renunță la protestul extrem declanșat în urmă cu 8 zile, când s-au autoblocat în subteran, potrivit europafm.ro.

Ei nu vor să cedeze până când nu vor primi asigurări că revendicările lor vor fi acceptate,  principala lor doleanța fiind emitereea unei ordonanțe care să le asigure protecție socială celor care vor fi disponibilizați colectiv la începutul anului viitor. Ortacii au renunțat la greva foamei, dar în primele zile de protest unii din aceștia au necesitat îngrijiri medicale .

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderii de sindicat și reprezentanții conducerii companiei se vor întâlni luni cu premierul demis, Viorica Dăncilă,şi cu oficiali ai Ministerului Energiei .

Minerii cer prelungirea Ordonanţei 36 sau elaborarea unui act similar, care să le garanteze că vor primi plăţi compensatorii şi vechime în muncă pentru maxim 22 de luni ,în cazul celor care îndeplinesc condiţiile de pensionare în acest interval de timp, dar și angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara , în cazul celor care nu se pot pensiona . La începutul anului viitor, un număr  280 de mineri care lucrează la cele două exploatații ar urmă să fie disponibilizați la începutul anului viitor.