Evenimentul Zilei > International > Proteste VIOLENTE. Președintele a condamnat violența unora dintre manifestanți
Proteste VIOLENTE. Președintele a condamnat violența unora dintre manifestanți

Proteste VIOLENTE. Președintele a condamnat violența unora dintre manifestanți

PROTESTE VIOLENTE. Manifestanții din mai multe orașe braziliene au incendiat autobuze și s-au ciocnit cu poliția vineri, în timpul primei greve generale din Brazilia de peste două decenii, relatează Reuters.

Protestatarii au mărșăluit, la Sao Paulo, spre reședința președintelui Michel Temer. Resturile arse din cel puțin opt autobuze se vedeau în centrul metropolei Rio de Janeiro, unde poliția a tras cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc asupra protestatarilor mascați.

Sindicatele au declarat greva generală pentru a protesta față de intenția lui Temer de a trece prin parlament măsuri de austeritate și acte normative care ar slăbi legislația muncii și ar ajusta sistemul de pensii.

Michel Temer a condamnat violența unora dintre manifestanți și a afirmat într-un e-mail că grupuri mici au blocat accesul populației la transportul în comun. În plus, în ciudata protestelor, președintele Braziliei, dar și unii dintre membrii guvernului, au afirmat că greva este un eșec. 

Însă, sindicatele susțin contrariul și arată că s-au alăturat milioane de muncitori din domenii importante, cum ar fi industriile auto și petrolieră, învățământul și chiar sectorul bancar, din toate cele 26 de state ale Braziliei și din Districtul Federal, scrie Agerpres.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News