Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste în Sănătate, la ușile a trei ministere: „Mărirea salariului minim a dus la discriminarea angajaților pregătiți”
Proteste în Sănătate, la ușile a trei ministere: „Mărirea salariului minim a dus la discriminarea angajaților pregătiți”

Proteste în Sănătate, la ușile a trei ministere: „Mărirea salariului minim a dus la discriminarea angajaților pregătiți”

Înarmați cu fluiere, zeci de sindicaliști din Sănătate au făcut ieri atmosferă în fața Ministerului Sănătații cât pentru 1.000 de protestatari.

„Domnule ministru, după trei luni de mandat, a venit vremea să cunoașteți determinarea Federației Sanitas”, striga nervos la o portavoce un protestatar. Sindicaliștii Federației Sanitas cer aprobarea legii salarizării, creșterea cu zece la sută a salariilor din sănătate și asistență socială, precum și deblocarea posturilor. „Dacă s-ar aproba legea unică a salarizării, veniturile s-ar dubla. De ani de zile, politica Guvernului a fost să majoreze doar salariile minime. Așa că s-a ajuns la o situație aberantă: o infirmieră câștigă cât o asistentă medicală. Nu se mai ține cont de pregătire și studii”, ne-a declarat vicepreședintele Federației, Mircea Ciocan.

Sindicaliștii vor continua protestele până pe 4 iunie, mutându-se de la Ministerul Sănătații la Muncă și Finanțe.

O altă nemulțumire e faptul că nu s-au mai făcut angajări. „Mult timp s-a făcut o angajare la șapte plecați. Acum există bugete pentru a se face una la o plecare. Problema e că avem o penurie care nu poate fi acoperită”, ne-a mai spus liderul sindical. Ministrul Sănătații i-a primit pe sindicaliști și le-a promis că toate posturile vacante vor fi scoase rapid la concurs.