Mii de polițiști au fost masați pentru a putea interveni împotriva protestatarilor, dar protestul a fost unul pașnic. Marșul s-a îndreptat spre ambasada SUA, unde oamenii au cerut ca oficialii chinezi din Hong Kong să fie sancționați pentru că au încălcat libertățile fundamentale ale omului. De altfel, în prezent în Congresul SUA se află în dezbateri, la comisii, o lege care permite să fie revocate vizele dar și să fie înghețate bunurile de pe teritoriul american a oficialilor din Hong Kong care au încălcat drepturile omului.

Zeciile de mii de protestari au purtat steaguri americane şi bannere în engleză cu mesaje precum „Rezistaţi Beijingului, eliberaţi Hong Kong” şi „Sancţiuni împotriva celor care încalcă libertatea, justiţia şi umanitatea”.

Protestele din Hong Kong se derulează de mai multe luni la intensitate maximă, după ce șefa guvernului local, Carrie Lam a decis să promoveze o lege care permitea extrădarea către China a locuitorilor din insulă. De altfel, și la ultimul protest, oamenii au ținut o mână sus, ceea ce înseamnă că ei au cinci revendicări clare de la care nu vor să abdice sub nici o formă.

Speriați de amploarea protestelor, dar și de faptul că acestea se pot extinde în China continentală, regimul comunist a fost de acord cu cererea lui Carrie Lam de a retrage oficial din dezbateri, legea privind extrădarea.

Locuitorii din Hong Kong sunt nemulțumiți și de violența Poliției, care a reprimat brutal protestele pașnice. Oamenii susțin că locuitorii nu mai încredere în poliția locală și că în insulă nu există nicio instituție care să garanteze libertățile fundamentale ale omului.

Te-ar putea interesa și: