Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest spontan la Arad, împotriva noilor restricții
Protest spontan la Arad, împotriva noilor restricții

Protest spontan la Arad, împotriva noilor restricții

Protestul arădenilor a fost unul spontan şi a avut loc în faţa Palatului Administrativ, în care funcționează Primăria şi Prefectura Arad.

Aproximativ 50 de oameni au ieşit, vineri seara, în centrul municipiului Arad, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia autorităţilor de la Bucureşti de a interzice circulaţia după ora 20.00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID mai mare de 4 la mia de locuitori, în acest scenariu încadrându-se oraşul Arad şi nouă comune din judeţ.

Participanţii nu au scandat, ci au stat doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ, în timp ce au fost supravegheaţi de forţe de ordine.
Protestul s-a încheiat fără incidente, iar jandarmii au precizat că nu au fost aplicate sancţiuni.
Municipiul Arad şi nouă comune din judeţ vor aplica restricţiile de circulaţie după ora 20.00, conform noilor măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 prevăzute în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Noile restricții intră in vigoare de duminică. Hotărârea, publicată în monitorul oficial

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Hotărârea Guvernului privind noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

De asemenea, hotărârea stipulează limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Excepţiile sunt deplasările în interes profesional, pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată, achiziţionarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit, pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau deces, în aceste cazuri fiind prevăzută obligaţia prezentării autorităţilor abilitate o declaraţie pe proprie răspundere, completată în prealabil.

Foto: simbol – suporteri UTA Arad