Asociația România Mândră între Stele a anunțat organizarea unui protest față de îngrădirea dreptului de vot al românilor. Acesta va avea loc duminică.

„Un protest față de îngrădirea dreptului la vot al românilor de pretutindeni și de organizarea defectuoasă a procesului electoral va avea loc duminică, la ora 18:00, în Piața Universității din București (la fântână, lângă Facultatea de Geografie). Manifestații similare se vor desfășura și în orașe din diaspora: în Roma, la Consulatul General al României, ora 18:00; în Madrid, la Estación Renfe El Escorial, ora 15:00; în Londra, în Belgrave Square (1), ora 17:00; în München, Consulatul General al României, ora 13:00.

Stabilirea unor măsuri concrete care să permită cetățenilor români exercitarea dreptului la vot și votul electronic sunt principalele revendicări ale acțiunii de protest.

Evenimentul se va derula sub egida A.R.M.I.S. (Asociația România Mândră între Stele, președinte Bobby Păunescu).”, se arată în anunț.

Acum câteva zile, președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea ministrului de Interne și a ministrului de Externe pentru organizarea defectuoasă a alegerilor europarlamentare. Teodor Meleșcanu a declarat că nu își dă demisia, iar vinovatul pentru cozile formate în diaspora este președintele Klaus Iohannis pentru că nu ar fi anunțat din timp că referendumul va fi organizat în același timp cu alegerile europarlamentare.

„Nu Iohannis m-a făcut ministru. Avem lucruri mai importante de rezolvat. Trebuie să avem și o bază pentru a cere demiterea cuiva. Nu-mi dau demisia. Vinovat de voturile în străinătate este președintele Iohannis, care la două săptămâni după ce am decis care sunt secțiile de votare, a anunțat că vrea referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Având referendumul băgat peste votul europarlamentarelor, a crescut timpul votului de la 2-3 minute la 6-7 minute. Trebuia să anunțe mai din timp când vrea să organizeze referendumul. Secțiile de votare au fost făcute în baza analizelor și solicitărilor consulatelor și ambasadelor. Cererile făcute au fost aprobate. Noi am desfășurat niște anchete.

Vă asigur că rezultatul anchetelor va fi foarte repede adus la cunoștința tuturor.”, a declarat Teodor Meleșcanu.