Evenimentul Zilei > Social > Protest muzical pe treptele Filarminicii Banatul
Protest muzical pe treptele Filarminicii Banatul

Protest muzical pe treptele Filarminicii Banatul

Instrumentiștii de la Filarmonica Banatul din Timișoara care au intrat în grevăî săptămânile trecute continuă și luni protestele, pe treptele instituției. Luni, între orele 10.,00 și 12,00 aceștia vor cânta în semn de protest.

”Onorat auditoriu, noi suntem câțiva dintre artiștii pe care îi ascultați și urmăriți în fiecare vineri, dar și la desele concerte organizate extra stagiune”, xse prezintă greviștii în social media. După ec au refuzat să urce sau să câmnte pe scena instituției la ultimele evenimente, aceștia au declanșat ”Greva pe acorduri muzicale”, protestând împotriva directorului instituției. ”Va invitam sa ne alăturați în susținerea culturii timișene. #filarmonicabanatul”, au transmis protestatarii, pe Facebook. În paralel, aceștia au transmis și presei o listă cu ”nemulțumiri”.

Având în vedere că protestele muzicale vor continua, primarul Nicolae Robu a luat atitudine: ”Dacă va fi nevoie îi vom da pe toți afară. Nu se termină lumea cu ei. Să nu creadă că pot să își bată joc de melomanii acestui oraș și de acest oraș. Pot avea revendicări, dar toate au o limită. (…) Nu pot ei să pună piciorul în prag pe motiv că sunt mulți. Dacă trebuie să facem concurs și să angajăm personal nou la Filarmonică, o vom face”.