Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest DE AMPLOARE în curtea spitalului „Marius Nasta”. Nemulțumirile salariale au ajuns la COTE MAXIME
Protest DE AMPLOARE în curtea spitalului „Marius Nasta”. Nemulțumirile salariale au ajuns la COTE MAXIME

Protest DE AMPLOARE în curtea spitalului „Marius Nasta”. Nemulțumirile salariale au ajuns la COTE MAXIME

Miercuri, cateva zeci de angajati ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au organizat un protest de amploare în curtea spitalului, după ce nemulțumirile salariale ale acestora au ajuns la cote maxime. Sporurile le-au scăzut salariile cu până la 1.400 de lei.

Angajatii care au intrerupt activitatea si au iesit in curtea spitalului – asistenti medicali si infirmieri – au coli A4, cu mesajul „Protest spontan”, si spun ca, desi lucreaza in conditii de risc maxim, cu pacienti bolnavi de tuberculoza sau cu HIV/SIDA, sporurile le-au fost diminuate si au primit cu cateva sute de lei, chiar cu 1.400 de lei mai putin la salariu, scrie diacaf.com. 

„Motivul este scaderea sporului de risc de la 100% la 54%, in conditiile in care salariul de baza a fost marit de la 3.200 de lei, la 4.800 de lei. Facand calculul salariului net, atat eu, cat si colegii mei vom lua cu 1.000 de lei.Sunt si colegi carora le scade salariul si mai mult, cu 1.400 de lei, iar infirmierele si ingrijitoarele vor lua in mana 1.300 de lei (…) Dorim macar un spor care sa nu ne diminueze salariul net”, a declarat o asistenta medicala.Ea a spus ca protestul va continua pana cand situatia sporurilor va fi rezolvata.Protestul nu afecteaza activitatea unitatii medicale, mai relatează aceeași sursă. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News