Potrivit Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania, protestele vor avea loc în perioada 16-19 septembrie 2019 și 23-26 septembrie. În zilele de luni și marți ei vor picheta Ministerul Transporturilor pentru ca în zilele de miercuri și joi să se afle în fața Guvernul României, între orele 10.00-12.00.

Principalele revendicări ale sindicaliştilor sunt legate de tergiversarea achiziţiei celor 80 Rame Electrice Regionale. Actualele vagoane, locomotive, automotoare şi rame electrice sunt majoritatea vechi şi insuficiente, efectul fiind condiţiile de muncă inumane pentru mecanicii de locomotivă, şefii de tren şi conductori, potrivit gds.ro.

Ei acuză și lipsa de personal în mai toate funcțiile operative precum și subcompensarea repetată a SNTFC„CFR Călători„SA.  Angajații din căile ferate se plâng și de blocarea celor 10% din compensaţia acordată pe anul 2019 la SNTFC„CFR Călători„SA ce trebuiau imediat folosiţi pentru repararea locomotivelor, automotoarelor şi ramelor electrice.

Nu în ultimul rând ei sunt supărați și pe președintele Klaus Iohannis care a cerut reexaminarea legii privind Statutul Personalului Feroviar. Prin această lege, spun sindicaliștii, salariile urmau să crească.