Evenimentul Zilei > Justitie > Ce i-a promis judecătoarea lui Sorin Oprescu
Ce i-a promis judecătoarea lui Sorin Oprescu

Ce i-a promis judecătoarea lui Sorin Oprescu

Procesul de luare de mită al lui Sorin Oprescu se apropie de final, a anunţat, ieri, magistratul fondului, Iosefina Pîrvu.

Judecătoarea este în prag de pensionare şi, în plus, suferă de o afecţiune din cauza căreia vorbeşte răguşit. De aceea, magistratul a spus că va soluţiona dosarul până în toamnă.

„Opriţi înregistrarea. Nu aş vrea să schimbaţi judecătorul. Problema e cu mine. Nu aş vrea să se ajungă să fiu recuzată pentru că nu se mai înţelege în sală. Până la toamnă vreau să îl soluţionez”, a declarat judecătoarea Iosefina Pîrvu. Ea a explicat că în dosarul lui Sorin Oprescu sunt mai multe nereguli. „Am verificat exactitatea documentelor pe volume, ele nu corespund. Opisul nu corespunde. Am luat volumele din urmă şi am comparat cu cele din arhivă şi nu corespund”, a mai spus judecătoarea.

Următorul termen va fi pe data de 20 iunie, când magistratul aşteaptă răspuns de la SRI cu privire la implicarea în urmărirea penală a lui Sorin Oprescu. În cauză va fi făcută şi o expertiză. „Deşi asta era treaba procurorului”, a completat magistratul.

Tribunalul Bucureşti a decis, la termenul din 25 mai, înaintarea unei adrese către SRI pentru ca instituţia să pună la dispoziţia instanţei notele informative, documentaţia privind comunicarea cu DNA şi informaţii privind acordarea suportului tehnic în dosarul lui Sorin Oprescu, potrivit avocatului Viorel Mocanu.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.