Comisia parlamentară specială pentru elaborarea Codului administrativ a dat, pe 20 iunie, raport de admitere pentru acest proiect cu opt voturi "pentru" şi trei "împotrivă".

Preşedintele comisiei, Marcel Ciolacu, preciza că noul Cod administrativ este mult mai flexibil, foarte bun pentru autorităţile locale, pentru primari şi pentru unităţile administrativ-teritoriale.

"Este un Cod administrativ, din punctul nostru de vedere, bun, mult mai flexibil, foarte bun pentru autorităţile locale, pentru primari, pentru UAT-uri. Este de fapt o începere a unei autonomii reale despre care se vorbeşte de 20 de ani şi până acum nu s-a făcut. Sunt anumite solicitări din partea Opoziţiei, mai ales la funcţia publică. De fapt, noi am scos necesitatea avizării de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi ANFP-ul nu mai are puterea în momentul acesta de a întrerupe anumite examene decât în cazul în care ele pot fi atacate la instanţă ca fiind ilegale. Deci nicio autoritate locală în momentul acesta nu mai stă după niciun aviz la ANFP", spunea, la acea dată, Ciolacu.

Dezbaterile în plenul Camerei la Codul administrativ au fost amânate de mai multe ori, scrie Agerpres.