Editura Evenimentul si Capital

PROIECT DE LEGE. Jignirile aduse naţiunii sau simbolurilor naţionale, pedepsite de lege cu amendă sau închisoare

13-12/04_plen_9966-465x390
Autor: | | 7 Comentarii | 548 Vizualizari

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a anunțat că va depune la Parlament un proiect legislativ care să combată faptele, declaraţiile şi acţiunile de leznaţiune, adică orice jignire sau ofensă adusă poporului şi naţiunii române, României sau simbolurilor naţionale.

"Proiectul de lege aduce precizări clare asupra noţiunii de leznaţiune şi scoate de sub incidenţa legii, pentru a evita orice confuzie, criticile aduse puterii politice, instituţiilor statului sau persoanelor cu funcţii publice, aşa încât sub nicio circumstanţă această lege nu ar putea fi folosită împotriva libertăţii de exprimare a opiniei publice sau a criticii sau acţiunii democratice din partea mass-media, a cetăţenilor sau a opoziţiei de orice fel (politice sau civice) împotriva puterii politice sau a activităţii politice şi instituţionale", se arată într-un comunicat de presă transmis de deputatul PSD.

"Prin leznaţiune se înţelege orice faptă, declaraţie sau acţiune jignitoare sau ofensatoare, la adresa poporului român, a naţiunii române, a României ca entitate statală aşa cum este definită de art.1, alin.1, art. 3. alin.1 şi art. 13 alin. 1 din Constituţie, precum şi a simbolurilor României, aşa cum sunt definite la art. 12, alin. 1 şi 2 din Constituţie. Declaraţia de leznaţiune aşa cum este definită la art. 1 (1) este considerată contravenţie, indiferent de mediul sau modalitatea în care este propagată (verbal, scris sau online). (...) Orice persoană care se face vinovată de declaraţie de leznaţiune se pedepseşte cu amendă între 2500 şi 2500 de lei. Orice persoană care se face vinovată de infracţiunea de leznaţiune se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani", prevede proiectul de lege.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI