Programul ”Rabla”, etapa I

Programul ”Rabla”, etapa I

Toate companiile auto interesate să participe la prima etapă a programului național de înnoire a parcului auto vor avea posibiliatea să se înscrie în perioada 12-27 februarie.

Cu termen de finalizare în 29 mai 2009, această etapă a programului ”Rabla” își propune să înlocuiască aproximativ 20.000 de automobile mai vechi de 10 ani. Până la finalul ediției din acest an, ar putea fi înlocuite până la 60.000 de autoturisme.   Una dintre măsurile guvernului Boc a vizat și programul ”Rabla”, cea mai importantă modificare fiind aceea privitoare la vechimea mașinilor. Până anul trecut, limita era de 12 ani, iar, din acest an, limita este de 10 ani. De asemenea, Executivul a decis ca prima de casare să fie majorată, din 2009, la suma de 3.800 de lei.

La "Rabla" din acest an pot participa și posesorii de mașini cumpărate din afara țării, cu condiția ca acestea să aibă o vechime de cel puțin 10 ani și să fie înscrise în circulație în România,  până cel târziu la data de 31 decembrie 2006.

Programul ”Rabla” 2009 se va desfășura în trei etape, după cum urmează:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • prima etapă- de la începutul lunii martie până la 29  mai, suma alocată fiind de 76 de milioane de lei
  • a doua etapă se va desfășura între 1 iunie și 31 august
  • a treia etapă va avea loc între 1 septembrie și 11 decembrie.

Pentru aceste două etape suma totală va ajunge la valoarea celei dintâi, 76 de milioane de lei.

Dosarele producătorilor auto sau ale comercianților de automobile vor fi analizate și soluționate în termen de șapte zile lucrătoare de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Publicarea rezultatelor se va face în limita a trei zile lucrătoare de la validarea dosarelor.