Evenimentul Zilei > Economie > Programul “Rabla Clasic”, suplimentat cu 4.000 de vouchere
Programul “Rabla Clasic”, suplimentat cu 4.000 de vouchere

Programul “Rabla Clasic”, suplimentat cu 4.000 de vouchere

Programul “Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 4.000 de tichete electronice, iar ritmul de achiziţionare continuă să fie extrem de rapid, respectiv 15 vouchere pe minut, a anunţat, astăzi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer.

Programul Rabla funcţionează foarte bine şi este o premieră că toate cele 13.000 de tichete alocate anterior au fost epuizate. Începând de azi, am decis suplimentarea programului “Rabla Clasic” cu 4.000 de tichete şi, din câte am înţeles, ritmul de alocare este de 15 tichete pe minut. Vom vedea dacă va urma, după această etapă, o nouă suplimentare, în funcţie şi de celelalte linii de finanţare deschise pentru “Rabla Plus” şi pentru infrastructura destinată maşinilor electrice”, a menţionat Paşca Palmer, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

AFM a lansat "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional'' (cunoscut sub titulatura de Programul "Rabla'') pentru persoanele fizice în data de 14 iunie 2016. 

Anul acesta, Programul “Rabla” este structurat pe două componente: “Rabla Clasic” – prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou în schimbul unui autovehicul vechi şi “Rabla Plus” – program nou, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi. 

Conform Ministerului Mediului, în cazul “Rabla Clasic” rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 de lei.