Prognoza meteo ne dă fiori. Avertisment de la ANM. România, acoperită de îngheț

Prognoza meteo ne dă fiori. Avertisment de la ANM. România, acoperită de îngheț

Prognoza meteo lansată de meteorologi cu puțin timp în urmă ne pregătește pentru prima ninsoare.

După o perioadă în care vremea a fost neobișnuit de frumoasă, temperaturile fiind de primăvară, cu accente de vară, prognoza meteo oferită de ANM ne arată că zilele de iarnă sunt aproape.

Florinela Georgescu, directoulr executiv al ANM, va anunțat că om avea lapoviță și ninsoare la sfârșitul lunii noiembrie.

Avertisment de vreme severă. Ce spune prognoza meteo

Se anunţă chiar o iarnă grea, cu ger, viscol puternic şi zăpadă din abundenţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare„, a declarat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în cadrul conferinţei Focus Energetic.

Suntem atenţi la acest semnal, la această interpretare privind posibilele evoluţii ale vortexului polar în perioada următoare, pentru că, chiar dacă, repet, în medie, estimările arată că temperaturile pentru următoarele trei luni s-ar putea situa peste normalul climatologic, nu putem exclude episoadele mai scurte cu fenomene severe, adică ger, viscol, căderi masive de zăpadă. Iar prognozele privind astfel de fenomene nu pot fi realizate cu mai mult de o săptămână – zece zile în avans„, a adăugat Georgescu.

Prognoza meteo: Ninsori și îngheț la sol

Luna noiembrie nu trece pur şi simplu, la sfârşitul lunii vor fi ninsori, căderi de brumă şi îngheţ la sol. „În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se întâlnesc adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie”, precizează specialiştii ANM.