Prognoză meteo. Cum va fi vremea în România, în următoarele două săptămâni

Prognoză meteo. Cum va fi vremea în România, în următoarele două săptămâni Sursa: EVZ

Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor țării și chiar caniculară în sud, în unele zile. Meteorologii anunță însă că nu scăpăm de ploile torențiale, în perioada imediat următoare.

ANM a emis prognoza pentru intervalul 6-19 iunie. Vremea va fi caldă, dar instabilă pe tot parcursul perioadei. Nu scăpăm de ploile torențiale, iar în unele zone, cantitățile de apă vor fi însemnate.

În Banat, temperaturile vor scădea ușor până în 10 iunie, de la medii de 29 de grade Celsius, spre medii de 26 de grade Celsius. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 33 de grade Celsius. După această dată, va exista din nou o tendință de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 30 de grade Celsius.

Vremea va fi instabilă pe tot parcursul intervalului, dar în perioada 8-10 iunie vor fi averse posibil torențiale și cantități mai importante de apă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea în Crișana și Maramureș

Și în Crișana temtuperarile maxime vor marca o scădere ușoară până în data de 10 iunie, de la medii de 28 de grade Celsius, spre medii de 26 de grade Celsius. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade Celsius. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice diurne spre medii de 29- 30 de grade Celsius.

În Maramureș, pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 8-10 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi în creștere.

Până în data de 10 iunie, media maximelor va fi de 26-28 de grade Celsius. Apoi, pană în data de 16 iunie, maximele termice vor fi în creștere până la valori, în medie, de 30-31 de grade Celsius. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime, spre medii de 28 de grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică, însă în zilele de 9 și 10 iunie și după data de 15 iunie, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Vremea în Transilvania și Moldova

Până în 10 iunie, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 25-26 de grade Celsius. Ulterior până în 16 iunie, vremea se va încălzi treptate și maximele vor ajunge la 30-31 de grade Celsius. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică. În perioada 9-11 iunie și după data de 16 iunie probabilitatea pentru averse torențiale și cantități mai importante de apă va fi ridicată.

Pâna în data de 11 iunie, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 27-28 de grade Celsius. După data de 11 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade Celsius. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 29-30 de grade Celsius.

Pe aproape tot parcursul intervalului vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică, dar în zilele de 10 și 11 iunie și spre sfârșitul intervalului, probabilitatea pentru averse torențiale și cantități importante de apă va fi ridicată.

Vremea în sudul țării

În Dobrogea, temperaturile scad ușor în următoarele zile, iar maxima nu va mai depăși 24 de grade Celsius. După 16 iunie, vremea se încălzește iar maximele vor ajunge la 30 de grade Clesius. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în prima sâptămână din interval, când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă.

În Muntenia, valorile termice, indeosebi cele maxime, vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 26-28 de grade Celsius, spre 34 de grade Clesius. Spre sfârșitul intervalului, valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de grade Celsius.

fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 și 11 iunie.

Și în Oltenia temperaturile vor crește până în jurul datei de 16 iunie și vor ajunge la 33-34 de grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului, valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de grade Celsius.

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate amosferică pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9 și 10 iunie.

Vemea la munte

Valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară și treptată pe aproape tot parcursul intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 16 grade Celsius, spre 21 de grade Celsius.

Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipație, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie și la sfârșitul intervalului.