Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 14 octombrie. Meteorologii nu au deloc vești bune. Temperaturile scad mai mult decât ne-am fi așteptat
Prognoza meteo, 14 octombrie. Meteorologii nu au deloc vești bune. Temperaturile scad mai mult decât ne-am fi așteptat

Prognoza meteo, 14 octombrie. Meteorologii nu au deloc vești bune. Temperaturile scad mai mult decât ne-am fi așteptat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 14 octombrie. Temperaturile vor continua să fie scăzute, iar întreaga țară se află sub avertizare de ploi, valabilă până pe 18 octombrie. Rafalele de vânt se vor intensifica în special în Dobrogea și pe litoral.

Vremea, joi, 14 octombrie, va fi deosebit de rece. Cerul va fi noros în regiunile de sud-est ale țării, unde se vor semnala ploi. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, iar în orele serii și în noaptea de joi spre vineri, rafalele se vor intensifica în special în Dobrogea și pe litoral. Presiunea atmosferică va crește dinspre vest astfel încât se va restabili regimul baric normal.

În vestul și nordul României, ploile se vor manifesta pe parcursul zilei, pe arii restrânse. Cantitățile de apă vor depăși local, prin acumulare, 20-25 de l/mp și izolat, 30 de l/mp. Temperaturile minime vor varia, joi, între 0 și 10 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor încadra între 7 și 15 grade Celsius.

Toată țara se află, însă, sub avertizare de vreme rea până luni, 18 octombrie. Vremea va fi extrem de rece, iar temperaturile vor atinge valori termice mult mai slabe decât mediile multianuale specifice lunii octombrie. În regiunile din sudul țării, vineri, va ploua. Precipitațiile se vor manifesta sâmbătă și duminică cu precădere în regiunile din vestul și sud-vestul României.

Vreme deosebit de rece în București

Vremea în Capitala României va fi deosebit de rece joi, 14 octombrie. Cerul va fi noros. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea va crește ușor, astfel ajungând la valoarea sa normală.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 7 grade Celsius. Temperatura maximă va fi de aproximativ 10-11 grade Celsius.

La munte se va depune strat de zăpadă

În zonele montane, vremea va continua să se mențină rece, de asemenea. Vântul va sufla slab și/sau moderat.

Precipitațiile se vor manifesta pe arii extinse în masivele sudice, iar în restul regiunilor ploile se vor semnala local. Acestea vor fi în mare majoritate mixte, iar la altitudini mari vor lua forma ninsorilor. Meteorologii au avertizat că se va depune strat de zăpadă, potrivit prognozei meteo.

Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul anterior.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: