Miercuri va fi o zi însorită, cu doar 30% probabilitate de precipitații pe parcursul zilei. Temperatura medie din timpul zilei va fi de 20 grade C. După-amiaza temperatura maximă atinsă va fi de 24°. Vântul va fi ușor, viteza vântului va fi de 18 km/h, cu rafale ocazionale de 37 km/h. Soarele va răsări la ora 05:52 și va apune la 20:33. În acest interval, soarele va străluci cu aproximație timp de 11.5 ore.

Vremea la mare va fi frumoasă și călduroasă

Pe Litoral, vremea va fi destul de frumoasă și călduroasă. Cerul va fi foarte puțin înnorat, vântul va sufla cu o viteză maximă de 18 km/h. Dimineața se va înregistra temperatura minimă a zilei, de 10 grade Celsius, iar după-amiază se va înregistra temperatura maximă a zilei, 21 de grade Celsius.

Vremea la munte: cer înnorat și frig

La munte, cerul va fi puțin înnorat, dar sunt slabe șanse să plouă. Cea mai mică temperatură este înregistrată în zorii dimineții și va înregistra 8 grade Celsius. Temperatura maximă a zilei va atinge 18 grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză maximă de 16 km/h.

De miercuri se întoarce frigul. Alerta ANM pentru următoarele două săptămâni: nopți reci

Vremea va fi deosebit de caldă în următoarele zile în aproape toate regiunile din țară, dar apoi urmează un episod de răcire. Prognoza meteo de la ANM anunță chiar nopți geroase în luna mai. Ploile încep de miercuri și nu sunt șanse să scăpăm de ele prea curând.

În  Muntenia, la începutul intervalului, valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, până la edii în jurul a 22 de grade. La mijlocul primei săptămâni, maximele termice vor marca o scădere spre valori medii de 19 grade. Averse, în general slabe cantitativ, se vor putea semnala aproape în fiecare zi, începând cu 12 mai.

La  munte, intervalul va debuta cu temperaturi diurne în creştere, până la valori medii de 15 grade. În intervalul 11-13 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere, spre 9- 10 grade, în medie. După data de 14 mai, valorile maxime vor creşte şi, până la sfârşitul intervalului, deşi vor mai fi uşoare variaţii, media acestora se va menţine la 13- 15 grade.