Început în 2018 și finalizat un an mai târziu, romanul său nu a fost, însă, niciodată publicat iar motivul este incredibil.

În romanul „Ultimul aisberg”, Guy Servranckx spune povestea unui cercetător din China. Personajul său principal studiază bacteriile ancestrale prezente în permafrost.

Permafrost este un termen care definește solurile înghețate tot timpul anului la o adâncime între 2 și 15 m. Sub efectul încălzirii globale, una dintre bacterii ajunge să-l infecteze pe omul de știință iar acesta răspândește boala fără să știe. Ulterior, virusul începe „cucerirea” planetei, informează 7sur7.be.

“În romanul meu, tulpina Guangzhou ucide sute de milioane de oameni”, a spus autorul. Deși a încercat să-l trimită la nenumărate edituri spre publicare, manuscrisul său nu a fost niciodată acceptat de teama de a „răspândi panica”.

Autorul descrie în opera sa „aceleași eșecuri ale OMS”, aceeași lipsă de pregătire a autorităților și dezinteresul lor față de discursul științific, susține sursa citată.

Romancierul așteaptă, însă și acum ca un editor să vină și să-i publice romanul.