Evenimentul Zilei > Social > Profeții Biblice. Ce spun Sfintele Scripturi despre Ziua Judecății. Când va sosi sfârșitul pentru omenire
Profeții Biblice. Ce spun Sfintele Scripturi despre Ziua Judecății. Când va sosi sfârșitul pentru omenire

Profeții Biblice. Ce spun Sfintele Scripturi despre Ziua Judecății. Când va sosi sfârșitul pentru omenire

Profeția Biblică despre sfârșitul lumii indică faptul că semnele vor apărea în Ceruri și pe Pământ, urmate de moarte și distrugere pe scară largă.
Biblia este singura care vorbește despre trecut, prezent și viitor. Profețiile scrise cu mii de ani înainte în legătură cu desfășurarea evenimentelor actuale atestă că această Carte Sfântă este singura care trebuie crezută: „Și tot ce a fost scris mai înainte a fost scris ca învățătură pentru noi, pentru ca prin răbdarea și prin mângâierea care o dau Scripturile să avem nădejde”.

Ultimele versete ale Bibliei, în cartea Apocalipsa, sunt dedicate sfârșitului lumii, așa cum a profețit Ioan Evanghelistul

Plecând de la versetul „Vor fi semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri … oamenii își vor da sufletul de groază în așteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ.” – Luca 21:25, 26, putem constata că este foarte bine descris sfârşitul acestei lumi în care trăim.

Mai mult, Cartea Apocalipsei descrie multe evenimente specifice și abstracte, cum ar fi ruperea celor Șapte Peceți și sosirea Dragonului cu șapte capete. Dar mențiuni despre sfârșitul lumii se găsesc în toată Scriptura, cum ar fi când Isus Hristos însuși a descris zilele dinaintea presupusei sale întoarceri.

Și, deși Biblia nu specifică o dată și nu există nicio garanție veche de faptul că aceste evenimente vor avea loc, mulți creștini așteaptă Ziua Judecății. Unele grupuri creștine specializate merg chiar până acolo încât susțin că unele dintre aceste evenimente se întâmplă acum sau vor avea loc în viitorul apropiat.

Când pandemia coronavirusului a izbucnit, teoreticienii conspirației au susținut că boala a fost prezisă în Biblie

Alții au sugerat, de asemenea, că tratatele istorice semnate între Israel și Emiratele Arabe Unite au fost o dovadă suplimentară a modului în care s-a desfășurat profeția. Astăzi, un blog creștin susține că au sosit „ultimele zile înainte de întoarcerea lui Isus Hristos”.

Potrivit blogului Prophecy Bible – Signposts of the Times, semnele descrise în Luca 21 și Marcu 13, precum și în Cartea Apocalipsei, „converg” și duc la Necaz – o perioadă de șapte ani de conflict în care, conform Bibliei, va apărea Antihristul.

În mod ciudat, blogul spune: „Știu că vreau să fac parte din această viitoare împărăție a lui Isus Hristos. Si tu ? Vă rog, timpul se termină, acum este ziua mântuirii. Nu gândi prea mult. Isus așteaptă decizia ta”.

Ce spun Scripturile despre ce se va întâmpla la sfârșitul lumii?

Isaia 26: 20-21 spune: „Mergeți, poporul meu, intrați în camera voastră și închideți ușa în urma voastră; Ascunde-te pentru câteva clipe, Până când va dispărea mânia”.

„Căci iată, Domnul iese din locuința Lui, pentru a pedepsi nelegiuirile locuitorilor pământului; Iar pământul va descoperi sângele, nu va mai acoperi crimele”.

Marcu 13: 19-20 spune: „Căci necazurile din acele zile vor fi de așa natură, încât nu a existat așa ceva de la începutul lumii pe care Dumnezeu a creat-o până acum și niciodată nu va mai fi. Și dacă Domnul nu s-ar fi scurtat zilele acestea, nimeni nu ar fi mântuit”.

Apocalipsa 21: 1-4 spune: „Atunci am văzut un cer nou și un pământ nou; căci primul cer și primul pământ au trecut și marea nu mai era. Și am văzut orașul sfânt, noul Ierusalim, coborând din cer de la Dumnezeu, pregătit ca o mireasă împodobită pentru soțul ei. Și am auzit o voce tare de pe tron ​​spunând: Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei și ei vor fi poporul Său și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va șterge orice lacrimă din ochii lor, iar moartea nu va mai exista și nu va fi nici un doliu, nici un strigăt, nici o durere, pentru că primele lucruri au trecut”.

Și Daniel 2:44 a spus: „În zilele acestor împărați, Dumnezeul cerului va ridica o împărăție care nu va fi niciodată distrusă și care nu va intra sub stăpânirea altui popor; el va sfărâma și va anihila toate acele împărății și el însuși va răbda pentru totdeauna”.

Mulți teologi resping ideea că întoarcerea lui Hristos poate fi prezisă

Iisus a spus în Matei 24: „Dar în ziua de azi sau în acest ceas, nimeni nu știe, nici măcar îngerii din ceruri, nici Fiul, ci doar Tatăl”.

Și Stephen Witmer, pastor la Pepperell Christian Fellowship din Pepperell, Massachusetts, a spus: „Întoarcerea lui Isus nu este un puzzle de rezolvat, ci mai degrabă o promisiune de la Dumnezeu de încredere”, relatează Express.