Evenimentul Zilei > Social > Ipoteză șocantă. Biblia anunță venirea lui Iisus. După războiul care vine
Ipoteză șocantă. Biblia anunță venirea lui Iisus. După războiul care vine

Ipoteză șocantă. Biblia anunță venirea lui Iisus. După războiul care vine

Un blog dedicat conspiraţioniştilor creştini anunţă că războiul dintre Orientul Mijlociu şi Israel este în curs de pregătire.

Conspiraţioniştii creştini anunţă războiul dintre Orientul Mijlociu şi Israel. Jurnaliştii britanici de la express.co.uk au remarcat acest subiect, în care se vorbeşte despre războiul profetic. Conform sursei citate, conflictul poate fi ultimul eveniment major dinaintea celei de-A Doua Veniri a lui Iisus Hristos.

Capitolele Bibliei sunt pline de profeții care descriu ultimele zile înainte de-A Doua Veniri a lui Iisus Hristos. Pasajele din Noul Testament vorbesc despre războaie și zvonuri despre războaie, cataclisme naturale și persecuția creștinilor în zilele de sfârșit.

În Apocalipsa lui Ioan se vorbește despre catastrofe care vor atinge Pământul când cei patru călăreți ai Apocalipsei vor fi eliberați. Dar Biblia vorbește și despre un conflict devastator despre care mulți cred că s-ar putea desfășura curând în Țara Sfântă. Profetul Ezechiel vorbeşte despre o mulțime de națiuni care vor coborî asupra Israelului în Sfârşiul Zilelor purtând scuturi și săbii.

Conspiraţioniştii creştini anunţă războiul dintre Orientul Mijlociu şi Israel

Ce se scrie în Capitolul Ezechiel 38:4 citește: „Te voi prinde, voi pune zăbale în fălcile tale şi te voi scoate pe tine şi toată oştirea ta, caii şi toţi călăreţii strălucit îmbrăcaţi, ceată mare cu platoşe şi cu scuturi, toţi înarmaţi cu săbii.” Cunoscutul blog Bible Prophecy – Signposts of the Times a susținut că vecinii Israelului ar putea fi atrași de o confruntare armată din cauza sectorului enegetic pe care îl deţine Ţara Sfântă.

Conform blogului, relațiile diplomatice recente ale Israelului în Orientul Mijlociu și semnarea Acordurilor de pace Abraham fac parte dintr-un plan biblic grandios. Autorii blogului au scris: „Acordurile recente și în curs de desfășurare au dat un impuls suplimentar pentru a duce mai departe obiectivul de a ajunge la relații formalizate și efective între statele din Golf, Arabia Saudită și Israel. Poate chiar pacea.

Acest lucru permite acum numeroase oportunități în regiune pentru creșterea economică; în special în ceea ce privește industria energetică, deoarece sunt construite noi conducte sau sunt negocieri pentru a fi construite.

Acest lucru ar permite transportul de petrol și gaze naturale către Europa prin Marea Mediterană, ocolind astfel fierbintele Golf Persic (pe care Iranul îl patrulează în mod regulat).”

Conspiraţioniştii creştini anunţă războiul dintre Orientul Mijlociu şi Israel
Biblia

Jurnaliştii britanici se întreabă ce legătură are asta cu profeția biblică? Autorii blogului cred că posibilitatea creșterii sectorului energetic al Israelului ar face din națiune o „pradă suculentă”.

Ei au scris: „Mulți cercetători ai profețiilor au identificat şi inclus aceste naţiuni: Iran, Turcia, Libia, Etiopia, Sudan și alte câteva, cu un sprijin major de la Rusia (un aliat actual al acestor state).

Lista cu naţiunile care s-ar pute uni împotriva Ţării Sfinte

„Va fi pus un cârlig pentru a trage aceste națiuni împotriva Israelului. Acel cârlig arată din ce în ce mai mult ca un sector energetic israelian în creștere și foarte profitabil. Suntem foarte aproape de final. Puzzle-ul este aproape complet. Piesele finale își găsesc locul”, arată cei care au redactat articolul pe blog.

Predicatorii Apocalipsei și teoreticienii conspirației au susținut anul trecut că profețiile biblice erau în desfășurare când Israelul a semnat un acord de pace cu Emiratele Arabe Unite (EAU). Așa-numitele Acorduri Abraham au fost interpretate de un evanghelist creștin ca fiind primul pas către „legământul cu mulți” (n.r. – Cartea lui Daniel).

Conform Bibliei, legământul va fi încheiat în Zilele Sfârșitului. Va fi chiar chiar înaintea perioadei de șapte ani de luptă cunoscute sub numele de Marele Necaz. (n.r. – eveniment menționat în Matei 24:21, precum și în alte pasaje din Noul Testament din Biblia creștină).

Desigur, nu există dovezi dincolo de anumite interpretări ale scripturilor care să sugereze că acest lucru se va întâmpla. Mulți creștini resping, de asemenea, toate încercările de a încerca și prezice sfârșitul profețit al lumii.

Stephen Witmer, pastor la Pepperell Christian Fellowship din Pepperell (Massachusetts, SUA), subliniază că prezicerea datei întoarcerii lui Hristos merge împotriva etosului credinței creștine, conform express.co.uk.