Evenimentul Zilei > Social > Profesorul Pavel Chirilă, dezvăluiri despre moartea nepotului de doi ani: „Nu a fost o criminală plimbare”
Profesorul Pavel Chirilă, dezvăluiri despre moartea nepotului de doi ani: „Nu a fost o criminală plimbare”

Profesorul Pavel Chirilă, dezvăluiri despre moartea nepotului de doi ani: „Nu a fost o criminală plimbare”

Săptămâna trecută, preotul Radu Preda scria despre tragedia unui copil de doi ani, care a căzut în piscină apoi a fost plimbat între spitale din cauza pandemiei.

Părintele a critica dur protocoalele care îngreunează acordarea asistenței medicale urgențelor non-COVID, spunând că „România trăiește într-o buclă din care nu are puterea să se smulgă”.

Copilul de doi ani era nepotul profesorului Pavel Chirilă, supranumit părintele homeopatiei românești.

„O predică imposibil de rostit! Ce să spui la moartea unui pui de om? Cum să liniștești familia, părinții, frații și surorile lui? Dar pe bunic cum să îl consolezi? A murit ieri, la București, după o (iarăși) criminală plimbare de la un spital la altul, un băiețel de doi ani care, din neatenția celor din jur, a căzut în piscina casei și s-a înnecat. L-au resuscitat ai lui, fratele mai mare, brav, i-a aplicat masajul cardiac, mama, doctoriță, la fel. Micul lui organism a luptat aproape cinci ore.

Ambulanța a sosit după jumătate de oră, între timp, pacientul era deja la un spital din Capitală care l-a trimis la altul. Blestemul COVID-ului, dacă nu îl ai. Fără el, mori ca prostul. Dacă îl ai, moartea ta este consemnată într-o statistică, aproximativă, dar necesară pentru a face achiziții directe, fără licitații, pentru a menține la guvernare un partid fără majoritate parlamentară, pentru a amâna alegeri, pentru a face tot felul de nefăcute.

„Blestemul COVID-ului”. Revolta unui preot la moartea unui copil plimbat între spitale

De la tragedia unei familii ajungi să vezi tragedia unei țări conduse de scelerați, de impostori și de trădători. Viitorul acestui pui de om, pe care l-am ținut și eu în brațe, nu mai contează pentru cei care înghit pe nemestecate, gârâind, halca pradei prezentului. Funcții, mandate, aranjamente, târguri, complicități, înrolări ideologice, din mers, pseudo-programe de țară, mândrii fără acoperire și cedări rușinoase. Nu sunt pesimist, dar nivelul la care a coborât țesutul nostru social și instituțional reprezintă o reală, masivă, amenințare”, a scris părintele Radu Preda pe pagina sa de Facebook.

Medicul Pavel Chirilă i-a răspuns preotului Radu Preda și i-a explicat că nepoțelul său fusese primit și asistat cu seriozitate la Spitalul de Urgență, iar apoi transferat în cele mai sigure condiții la Urgențe Copii.

„Dragă părinte Radu,

Analiza nu este excelentă. Nu există o predică ce nu se bazează pe adevăr.

Copilul <<ar fi murit ieri la București după o (iarăși) criminală plimbare de la un spital la altul>>. Te ajut să spui numai adevărul. Nu a fost o <<criminală plimbare>>. A fost primit la Spitalul de Urgență, asistat cu toată seriozitatea, i s-a făcut un RMN și toate investigațiile de urgență. După 4-5 ore, când doctorul a venit afara și a comunicat cu familia, copilul a fost transferat la Urgențe Copii în cele mai sigure condiții.

Restul comentariilor <<nghițitul pe nemestecate, comentarii sarcastice, declarații stupide, tragedia unei țări conduse de scelerați…” nu au avut decât comentarii rușinoase care cresc necazul nostru și bucuria Dumneavoastră>>, a declarat Prof. Dr. Pavel Chirilă, pentru ActiveNews.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: