Laura Marin: Laptele formula (praf) pentru copii conţine multe arome. Nu reuşesc să găsesc lapte simplu. Ori are aromă de măr, ori de banane, ori de vanilie. Am un băieţel de un an şi două luni şi aş vrea să ştiu dacă îi pot scoate deja laptele formula ţinând cont că nu găsesc decât cu arome. Pot să-i dau deja lapte din comerţ? Are voie lapte UHT? Ce tip îmi recomandaţi?
Sfatul este să îi daţi deja copilului lapte integral, UHT, nu degresat sau parţial degresat. Puteţi să începeţi prin a-i da puţin lapte UHT şi să-i urmăriţi reacţia şi eventual puteţi combina laptele formula cu cel UHT, în prima etapă. Copiii au nevoie de grăsime mai mult decât adulţii. Fiecare celulă din corp este învelită în grăsimi, iar pentru buna dezvoltare a creierului se recomandă uleiurile omega 3. Le găsiţi şi în peşte, însă nu scrumbie, peşte spadă, macrou, ci în peşte alb (pangasius) sau somon. Începeţi prin a-i da câte puţin peşte şi a-i urmări reacţia.

Laurenţiu: Cât de sănătos este untul de arahide? Ţinând cont de faptul că este destul de gras, cât se poate consuma zilnic?
Ca orice grăsime, untul de arahide trebuie consumat cu moderaţie, preferabil dimineaţ a. Acesta are o componentă importantă de acizi graşi saturaţi, de 9 kilocalorii pe gram, similar cu alte produse. Problema la untul de arahide este că poate fi impurificat cu proteină de arahide, iar cei care au alergie la arahide nu ar trebui să-l consume. Pentru că densitatea calorică a untului de arahide este mare, cei care îl tolerează trebuie să-l consume în cantităţi mici, până în 50 de grame pe zi (un cubuleţ de unt). Unui om sănătos, acest tip de unt nu-i face rău, însă cei care au probleme de greutate trebuie să fie foarte atenţi.