Acesta obișnuiește să-și bată elevii de ani buni, primele relatări din presă făcute vizavi de faptele sale fiind din anul 2012.

Pe parcursul carierei sale în învățământ, Vasile Maternik a tot adunat astfel de incidente în portofoliul profesional. Ultima ispravă a sa: a lovit alți doi elevi. Fapta  va fi analizată de judecătorii năsăudeni, luni.

Conform site-ului de știri locale bistrițeanul.ro, Maternik a dat cu pumnii și în bunurile școlii, distrugându-le, acesta fiind a doua faptă pe care o vor judeca legiuitorii.

Reamintim că în urmă cu o săptămână un grup de părinți au vrut să-l linșeze pe porfesor chiar în fața unității de învățământ, indiganți că acesta a primit acordul de a se întoarce la catedră.

 „În 9 decembrie va avea loc o înfățișare în instanță la Năsăud, unde școala este parte civilă și am înțeles că domnul director va participa la proces, va fi martor, pentru că au fost agresați doi copii și inclusiv bunuri ale școlii au fost distruse”, a declarat deputatul Cristina Iurișniți în cadrul unei emisiuni.