Profesorul care i-a împrumutat calitățile sale lui Sherlock Holmes

Profesorul care i-a împrumutat calitățile sale lui Sherlock Holmes

În următorii ani, tânărul şi-a împărţit timpul între a fi un bun doctor şi a deveni un scriitor recunoscut.

În august 1885, s-a căsătorit cu tânăra Louisa Hawkins, cu care a avut doi copii, pe Mary şi Kingsley.

Sherlock Holmes şi Dr. Watson

În martie 1886, Conan Doyle a început să scrie romanul care i-a adus recunoaşterea mult-dorită. Iniţial s-a numit „A Tangled Skein”, Sheridan Hope şi Ormond Sacker fiind cele două personaje principale.

Doi ani mai târziu, romanul a fost publicat în Beeton's Christmas Annual, sub titlul „A Study in Scarlet”, cu nemuritoarele personaje - detectivul Sherlock Holmes şi Dr. Watson.

A urmat romanul istoric de aventură „Micah Clarke!” (1889), preferatul autorului, care s-a bucurat de aprecieri, astăzi uitat.

În aceeaşi perioadă, a scris o poveste stranie despre viaţa de apoi a trei călugări budişti intitulată „The Mystery of Cloomber”, care a marcat fascinaţia autorului pentru paranormal şi spiritualism.

Surprinzător, în acel moment, Conan Doyle era un scriitor mai cunoscut în Statele Unite ale Americii decât în Regatul Unit.

În august 1889, Joseph Marshall Stoddart, editorul şef al revistei lunare "Lippincott" din Philadelphia a sosit la Londra pentru a lansa ediţia britanică a revistei sale. L-a invitat pe Conan Doyle la o cină la elegantul Hotel Langahm (deseori amintit în poveştile cu detectivul Sherlock Holmes) şi i-a cerut să scrie o nuvelă, care a fost publicată în Anglia şi în SUA, în februarie 1890.

Romanul „The Sign of Four” a contribuit la aşezarea lui Sherlock Holmes şi a creatorului său, Arthur Conan Doyle, pentru totdeauna în analele literaturii.

Reprezentatul său A. P. Watt a încheiat un acord cu revista „The Strand” pentru a publica aventurile lui Sherlock Holmes.

„Imaginea” lui Holmes a fost creată de ilustratorul Sidney Paget, avându-l drept model pe fratele său Walter. Această colaborare a durat multe decenii şi a contribuit la recunoaşterea mondială a autorului, a revistei şi a artistului.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News