Profesoara irlandeză ucisă în România, înmormântată

Profesoara irlandeză ucisă în România, înmormântată

Profesoara nord-irlandeză ucisă de un român din Vaslui a fost înmormântată astăzi, în Jordanstown, o suburbie a capitalei Belfast, informează The Irish World.

Jennifen Buchanan avea o relaţie cu un muncitor român din Irlanda de Nord, Doru Condurache. Cei doi au venit în luna decembrie în România, pentru a petrece împreună sărbătorile de iarnă, în comuna vasluiană Banca. La mijlocul lui ianuarie, cei doi trebuiau să se întoarcă în Regatul Unit, dar Condurache s-a opus.

În seara zilei de 17 februarie, bărbatul a agresat-o pe femeie cu pumnii şi picioarele, aceasta decedând imediat. Condurache s-a predat imediat poliţiei, mărturisind că s-a enervat că partenera sa băuse prea mult.

"S-au certat, iar bărbatul a lovit-o până când a căzut la pământ, inconştientă. Când şi-a dat seama că nu o poate resuscita, a chemat ambulanţa. Apoi, şi-a mărturisit crima", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Vaslui, Mihaela Straub.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mamă a două fete

"Jenny Buchanan a fost o preţioasă profesoară a şcolii noastre şi a fost şeful comitetului profesoral încă din 1997. Era o profesoară devotată, care avea relaţii excelente cu elevii şi colegii", se menţionează într-o declaraţie a şcolii la care profesa Buchanan.

Profesoara avea două fiice, Jennine şi Jessica, în vârstă de 22, respectiv 18 ani.