O profesoară româncă din Germania confiscă telefoanele elevilor

O profesoară româncă din Germania confiscă telefoanele elevilorProfesoara care confiscă telefoanele elevilor chiar și în pauze. Sursa Foto- Facebook, Agent Educateur

O profesoară româncă din Germania, Miriam Mircea, sancționează elevii care folosesc telefoane la școală.

O profesoară româncă stabilită în Germania din 2011, Miriam Mircea, predă limbi străine la două școli din landul Saxonia.

Ea spune că își „sancționează aspru” elevii care folosesc telefoanele mobile în timpul cursurilor. Absolventă a Facultății de Istorie-Franceză a Universității de Vest din Timișoara,  și cu master în geopolitică și diplomație, s-a mutat în Germania și a fondat o agenție de convenții pentru benzi desenate și jocuri video.

Profesoara susține interzicerea folosirii telefoanelor chiar și pe durata pauzelor

Miriam Mircea predă cursuri de engleză, franceză și germană. Ea este și diriginta unei clase a VII-a și este recunoscută că respectă regulile cu strictețe. Dacă în România, elevii folosesc telefoanele mobile în mod incontrolabil, în școlile din Germania, folosirea telefoanelor mobile este interzisă chiar și în pauze.

Elevii nu pot folosi telefoanele decât în cazuri de urgență. Pot veni cu ele la școală, dar trebuie să fie pe mut și băgate în ghiozdane, nu în buzunare.  Autoritățile germane încearcă să reducă dependența copiilor de electronice după creșterea cazurilor alarmante de depresie, cauzată de hărțuire cibernetică sau  anxietatea provocată de percepția greșită a realității, știrilor false și conținutul violent.

„La școlile la care predau eu, telefoanele mobile sunt strict interzise atât în pauze, cât mai ales la ore și nu este voie să fie folosite în clădire sau în curte. Această regulă este valabilă și pentru profesori și pentru elevi”, declară profesoara. Ea susține interdicțiile pentru că astfel, sunt încurajate conversațiile în persoană și mișcarea pe durata pauzelor.

În România, elevii folosesc telefoanele nesupravegheați pe durata cursurilor școlare și a pauzelor. Sursa Foto- Dreamstime

În România, elevii folosesc telefoanele nesupravegheați pe durata cursurilor școlare și a pauzelor. Sursa Foto- Dreamstime

Profesoara confiscă telefoanele celor care încalcă regulile

Miriam Mircea spune că le confiscă telefoanele elevilor pe care îi suprinde că încalcă regulamentul, dacă se joacă sau intră pe internet.  Dacă elevii refuză să le cedeze sau încearcă să „negocieze”, profesoara se duce la secretariat și  contactează telefonic părinții elevilor pentru a le transmite să-i ia de la școală și a le da absență nemotivată.

„Dacă părinții nu pot veni și sunt de acord, elevul este trimis acasă singur. Telefonul rămâne la școală până a doua zi sau până când decide conducerea școlii”, declară profesoara.

În cazuri extreme, elevii pot primi note scăzute la purtare sau nota 2 la cursul pe durata căruia au fost prinși că își folosesc telefoanele. Majoritatea școlilor din Germania nu au abonament la telefonie mobilă, iar elevii nu pot accesa internetul.

Telefoanele mobile, interzise în şcoli: Te duci la școală să înveți

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Marea Britanie, a estimat că 97% dintre copiii cu vârste de până la 12 ani au propriul telefon mobil.  Prin urmare, telefoanele mobile au fost interzise în şcolile din Marea Britanie.

Guvernul a luat decizia care le permite directorilor să interzică utilizarea acestor dispozitive inclusiv în pauze.  Gillian Keegan, secretarul britanic pentru Educație, a spus: „Te duci la școală, te duci să înveți și să-ți faci prieteni”.

Anul trecut, UNESCO a cerut ca telefoanele mobile să fie interzise în școli, deoarece s-a demonstrat că acestea sunt legate de reducerea performanțelor educaționale și că timpul excesiv petrecut în fața ecranului are un impact negativ asupra stării generale a copiilor.  Școlile vor fi sprijinite să interzică utilizarea telefoanelor mobile prin diferite abordări. Una dintre ele va fi predarea dispozitivelor la intrarea în şcoală și păstrarea acestora, în condiții de siguranță, conform Adevărul.