Profanare de morminte într-un cimitir din Alexandria. Au furat dinţii de aur ai morţilor

Profanare de morminte într-un cimitir din Alexandria. Au furat dinţii de aur ai morţilor

Prima sesizare a fost făcută duminică dupa-amiaza, în jurul orei 16:25, iar luni dimineaţa, în jurul orei 9:00, a mai fost facută încă una.

În cele din urmă, oamenii legii au constatat că fuseseră vandalizate încă două cavouri, în timp ce altul a fost doar deschis.

Hoţii au ştiut că în sicrie vor găsit aur şi bani

Conform jurnaliştilor de la ziaruldeteleorman.ro, nu se poate spune cu exactitate ce bunuri au fost sustrase. Totuşi, reprezentanţii familiilor afectat de acest incident susţin că au fost furate bijuterii şi diferite sume. De asemenea, se pare că hoţii au furat şi dinţii de aur ai morţilor.

Mai departe a fost schiţat un cerc de suspecţi. Conform primelor informaţii, se pare că este vorba despre indivizi care cunoşteau obiceiurile familiilor greu încercate. Articolul 388 din Codul Penal prevede că profanarea de morminte se pedepseşte cu închisoare de la 2 luni la 3 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

17.500 lei este prejudiciul stabilit de poliţiştii care s-au deplasat în cimitirul ortodox Sfânta Adormire. „La sediul Poliției din municipiul Alexandria au fost depuse două sesizări, în ziua de 11 iulie, respectiv 12 iulie, prin care părțile vătămate reclamă că persoane necunoscute ar fi provocat distrugeri asupra mai multor cavouri care aparțin familiilor lor, totodată sesizând și dispariția mai multor bunuri care apațineau defuncților”, au transmis reprezentanţii IPJ Teleorman.

Situaţie incredibilă pentru acest secol, semnalată şi la Botoşani

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de profanare a mormintelor rămâne cel din „Noaptea de cristal”, când 80 de morminte şi pietre funerare au fost profanate. Totul s-a întâmplat într-un cimitir evreiesc vechi din 1807, la Randers, un oraş danez din regiunea Jutland. Pietrele funerare au fost vopsite cu spray verde, iar unele chiar au fost dărâmate.

Altfel, amitim că un cimitir evreiesc care a fost inclus pe Lista Monumentelor Istorice a ajuns marfă imobiliară pentru un afacerist dornic să construiască mai multe vile.