Evenimentul Zilei > Economie > Produse refurbished sau cum să faci economii de 50% (P)
Produse refurbished sau cum să faci economii de 50% (P)

Produse refurbished sau cum să faci economii de 50% (P)

Companiile mari, instituţii publice şi persoane fizice aleg fără ezitare produse IT refurbished şi fac economii de 50%, atunci când au nevoie să îşi schimbe echipamentele.

Piaţa de produse IT refurbished şi second-hand este foarte dezvoltată în Occident şi a început să crească foarte mult şi în ţara noastră. Produsele refurbished sunt cele la care unele din componente au fost schimbate de către producător, din diverse motive sau produse noi care provin din suprastocuri, reambalate şi repuse în vânzare. Pe piaţa românească activează mai multe companii care vând produse IT second-hand sau refurbished, iar una dintre cele mai importante este Interlink (www.interlink.ro) .

Cele mai populare produse IT refurbished sunt laptopurile, calculatoarele, monitoarele şi serverele. Clienţii sunt atât persoane fizice, cat si companii cu renume din Romania. Produsele refurbished au mare succes si în afara României, drept dovadă Interlink livrează în toată Europa, Africa şi Asia. De-a lungul timpului, Interlink a livrat peste un 1 milion de produse la peste 200.000 de clienţi. Companiile care optează pentru astfel de soluţii obţin economii de 50% fata de un produs nou, beneficiind de aceeaşi perioada de garanţie şi calitate a produsului.

Pentru cei care sunt în căutarea unui PC, un produs refurbished este  o opţiune de luat în seamă, mai ales că are trei ani garanţie şi vine cu sistem de operare Windows gratis.

Spre exemplu,  un laptop HP 8440p, Intel Core i5,  4Gb ram, 250Gb HDD, DVD-RW, Wi-Fi, 14 Inch LED backlit HD cu Windows 7 Home costă doar 988 lei. 

Pe site-ul interlink.ro (www.interlink.ro), care conţine peste 10.000 de produse noi, second hand si refurbished, se pot găsi de la sisteme complete, însă şi pana la componente astfel încât utilizatorii casnici îşi pot realiza propriul sistem după unul plac.