Editura Evenimentul si Capital

Producătorii de carne cer Parlamentului reducerea TVA cu aproape 20%

Autor: | | 4 Comentarii | 298 Vizualizari

Asociația Română a Cărnii (ARC) a trimis o scrisoare deschisă președinților celor două camere ale Parlamentului princ are cer reducerea TVA la carne de la 24% la 5%, în 2015.

ARC solicită aprobarea prin vot a inițiativei legislative de completare a art. 140 alin (2) din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 5% pentru carne și preparate din carne.

Inițiativa a fost deja depusă la Camera Deputaților, pe data de 10 martie.

„TVA la nivelul de 24% încurajează evaziunea fiscală și competiția neloială. Producătorii și procesatorii români de carne sunt la limita profitabilității și situația s-a înrăutățit și mai mult după reducerea TVA în Ungaria, la 5% pentru carnea de porc. Din datele Asociației Române a Cărnii, evaziunea fiscală este de aproximativ 13 miliarde de euro, adică 75% din TVA-ul care ar trebui încasat la bugetul de stat”, este citat Radu Timiș, președintele ARC, în comunicat. Potrivit acestuia, în prezent nici 10% din TVA nu este colectat, statul fiind păgubit în fiecare an cu 600 de milioane de euro, din cauza evaziunii fiscale la carne și la preparatele din carne.

LIVE VIDEO Simona Halep - Caroline Garcia se joaca ACUM

Pagina 1 din 1





Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI