Evenimentul Zilei > International > Procurorul general al SUA: „Nereguli grave” în închisoarea unde s-a spânzurat Epstein
Procurorul general al SUA: „Nereguli grave” în închisoarea unde s-a spânzurat Epstein

Procurorul general al SUA: „Nereguli grave” în închisoarea unde s-a spânzurat Epstein

Procurorul general al SUA, William Barr, a declarat luni că există „nereguli grave” în închisoarea unde s-a spânzurat, zilele trecute, filantropul Jeffrey Epstein. Acesta și-a pus capăt zilelor după ce a fost acuzat de trafic de minori pentru sex.

Barr a promis că Departamentul Justiţiei va continua lucrul la dosarele tuturor persoanelor suspectate de complicitate cu Epstein. „Victimele merită dreptate şi ne vom asigura că au parte de ea”, a spus procurorul general.

El şi-a exprimat „furia” faţă de eşecul închisorii din Manhattan de a-l controla corespunzător pe Epstein. „Acum aflăm despre nereguli grave în această instituţie, care sunt foarte îngrijorătoare şi necesită o investigaţie riguroasă”, a adăugat oficialul.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit inconştient sâmbătă dimineaţa devreme, în celula închisorii din New York unde se afla în arest preventiv. El nu mai era supravegheat ca potenţial sinucigaş, ci doar monitorizat îndeaproape, după o posibilă tentativă de sinucidere în iulie.

Omul de afaceri avea legături strânse cu politicieni şi persoane influente din SUA şi din alte ţări, inclusiv cu preşedintele Donald Trump şi cu fostul preşedinte Bill Clinton, deşi ambii susţin că nu au mai intrat în contact cu el de mulţi ani şi că nu au fost martori la niciun fel de infracţiuni.

În 2008, Epstein şi-a recunoscut vinovăţia în statul Florida, unde fusese acuzat de infracţiuni sexuale relativ minore. El a fost condamnat atunci la un an şi o lună de închisoare, dar nu a fost înregistrat ca infractor sexual. În iulie anul acesta, el a fost arestat într-un aeroport, la întoarcerea din Franţa, în urma relatărilor persistente ale ziarului Miami Herald despre acordul încheiat cu procuratura în urmă cu 11 ani, transmite DPA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: