Fostul ministru de Finanţe, senatorul Darius Vâlcov (PSD), va fi cercetat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit deciziei date, ieri, de Curtea Supremă. Tot ieri, procurorii DNA au găsit alte 94 de tablouri care i-ar aparţine acestuia. Potrivit unor surse judiciare, tablourile au fost găsite la rude și la prieteni ai fostului ministru.

Operele de artă

Este vorba de opere de artă, semnate de pictori celebri, printre care Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu sau Nicolae Tonitza, dar și tablouri semnate de Renoir și Picasso. Potrivit surselor citate, cel mai scump tablou valorează 100.000 de euro. Operele erau ascunse în pereții falși ai unor imobile din București și Olt.

Vâlcov nu a aşteptat decizia instanţei, ci a plecat acasă imediat dup ce i-a expirat ordonanţa de reţinere. „Să nu facem justiție la televizor. Așteptăm decizia instanței”, a declarat Vâlcov, înainte de a urca într-un taxi. După 80 de minute, a venit și decizia judecătorilor. Potrivit avocatei lui Vâlcov, Lucia Furtuna, senatorul a negat în faţa judecătorilor acuzaţia de trafic de influenţă. „Nu a recunoscut infracțiunea de trafic de influență. Nu a recunoscut nimic”, a spus Furtună.

Procurorii îl acuză pe senator că, pe vremea când era primar în Slatina (2008- 2012), ar fi ajutat un afacerist să câștige licitații. În schimb ar fi primit două milioane de euro.

Lingourile și Renoir-ul

Din șpagă, Vâlcov și-ar fi luat două lingouri de aur, de trei kilograme împreună, evaluate la 120.000 de euro, bani și tablouri, printre care unul semnat de Renoir. Acestea erau ascunse într-un seif din casa deputatului PSD, Daniel Bărbulescu.

Te-ar putea interesa și: