Tribunalul București a dat termen pentru judecarea acestei solicitări pe 4 septembrie 2015. Redeschiderea urmăririi penale a fost cerută în baza articolului 335, alineat 4 din Noul Cod de Procedură Penală.

 

Ce fac fetele lui Dumitru Iliescu

Prima fiică a lui Iliescu, Ana Maria Joițoiu, este arhitectă și șomeră și deține acțiuni la mai multe firme.

A doua fată a generalului, Andreea- Florina Iliescu, a fost angajată, în aprilie 2014 la Camera Deputaților. Ea deține funcția de consultant parlamentar la Departamentul Legislativ. În declarația de avere, Andreea -Florina a consemnat că are în trei conturi bancare, deschise în 2013, nu mai puțin de 906.000 de lei. Banii ar fi provenit din „donații de la bunicul meu, Iliescu Venicius”, care are vârsta de 87 de ani. În urmă cu 5 ani, firma Mineral Waters Group din Mogoșoaia condusă de Venicius Iliescu și-a suspendat activitatea.

 

Povestea Agenției Română de Securitate

Publicarea interceptărilor Viorel Hrebenciuc- Dumitru Iliescu au dezvăluit că cel de-al doilea controla prin intermediul unei nepoate o firmă profitabilă. „Perla” afacerilor secrete a fostului șef al SPP, „Mitică” Iliescu, este firma de pază Agenția Română de Securitate.

Societatea este deținută în proporție de 100% de Alina- Loredana Bontea, fiica sorei lui Iliescu. „Fata asta este a treia fată a mea, eu am crescut- o de mică,” se plângea generalul. După ce a observat că ani la rând societatea este profitabilă, din vara lui 2014, Alina-Loredana a refuzat să-i înapoieze acțiunile. Acesta era necazul lui Iliescu.

El voia ca Hrebenciuc să intervină la Registrul Comerțului pentru a face modificări în actele firmei. „Știți că eu societatea am avut-o pe numele nepoatei mele și al lui Vlad Bontea. Ea e căsătorită cu Vlad… Nu puteam să țin pe numele meu societatea? Cu tot cu terenuri, cu tot, tot, tot, în iulie mă anunță că nu îmi mai dă societatea…De cine credeți că era pusă? De bărbat-su! Și pe el, nu vă, eu l-am pus vicepreședinte”, se plângea Iliescu. El îi cerea deputatatului să-l concedieze pe soțul nepoatei din funcția de vicepreședinte al Protecției Consumatorului, în care fusese numit în martie 2014.

Iliescu și-a pus această societate pe numele nepoatei, pentru a nu atrage atenția asupra fiicelor sale. Și acestea sunt acționare la societăți cu profit modest.

Rețeaua de firme a familiei Iliescu

● Fiică Ana-Maria Iliescu-Joițoiu (29 de ani), acționară la Agenția de Pază Arcadia (100%), Ana Imobiliare (95%), Armada International (50%), Lider Mega Construct (firmă în dizolvare din 2013)

● Fiică Andreea – Florina Iliescu (25 de ani), acționară la Armada International (50%)

● Nepoata Alina Loredana Bontea (36 de ani), acționară la Agenția Română de Securitate (100%), Ana Imobiliare (5 %), Anne’s Company (50%), Digital Top Consulting (95%), Lider Mega Construct (50%), Prince Milton (50%), Universal Clean (50%). Ea a mai fost acționară în patru firme care au fost radiate: Armia Group, Lider Construct International , Superintex și Supertehnic.

● Vlad Bontea (35 de ani) este acționar 100% la societatea Master Top Protection, societate în dizolvare.

 

Dosarul lui Mitică Iliescu

Dumitru Iliescu este cercetat la DNA pentru folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor, fostul şef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc că, prin intermediul unui angajat al DNA, poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, astfel că deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicităţii.

În schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care deputatul i-a promis că, prin intermediul fiului său, Andrei Hrebenciuc, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică, mai spun procurorii anticorupţie.

În documente din dosar, anchetatorii redau discuţii interceptate dintre deputatul PSD şi Dumitru Iliescu. Fostul şef al SPP îi spunea lui Viorel Hrebenciuc, despre angajatul DNA care a aflat că deputatul este interceptat, că "ştia şi de Ponta, şi de toţi", "ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi", "ştia de Băsescu, de 27 de milioane". Iliescu i-a mai spus lui Hrebenciuc că respectivul angajat al DNA lucrează la "sectorul de poliţie judiciară".