Evenimentul Zilei > Monden > Procesul Secolului s-a încheiat! Ghislaine Maxwell a fost condamnată pentru trafic sexual cu minori
Procesul Secolului s-a încheiat! Ghislaine Maxwell a fost condamnată pentru trafic sexual cu minori

Procesul Secolului s-a încheiat! Ghislaine Maxwell a fost condamnată pentru trafic sexual cu minori

Un juriu dintr-un tribunal federal din New York a găsit-o pe Ghislaine Maxwell vinovată pentru cinci din șase capete de acuzare legate de rolul ei în abuzul sexual asupra minorelor de către Jeffrey Epstein între 1994 și 2004. Maxwell, care riscă acum până la 65 de ani de închisoare, nu a arătat nicio reacție când au fost citite verdictele. Judecătoarea Alison Nathan nu a stabilit o dată pentru sentință.

Procesul în care partenera lui Jeffrey Epstein, un cunoscut magnat american, a fost acuzată de complicitate la trafic sexual, s-a încheiat, transmite CNN. Jeffrey Epstein, care a pledat vinovat în 2008 pentru acuzațiile de prostituție de stat, a fost inculpat pentru trafic de sex în iulie 2019, dar s-a sinucis în închisoare o lună mai târziu. Maxwell, confidenta și fosta lui iubită, a fost arestată la un an după aceea și de atunci este ținută în închisoare.

Ghislaine Maxwell, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit vinovată de cinci acuzații federale: trafic sexual al unui minor, transportul unui minor cu intenția de a-l angaja în activități sexuale și trei acuzații de conspirație conexe. Ea a fost achitată sub acuzația că a ademenit un minor să călătorească pentru a se angaja în acte sexuale ilegale. Juriul, care a fost format din șase femei și șase bărbați, a deliberat timp de aproximativ 40 de ore pe părți de șase zile.

„Drumul către justiție a fost mult prea lung. Dar, astăzi, a fost făcută dreptate”, a declarat procurorul american Damian Williams. „Vreau să laud curajul fetelor — acum femeile adulte — care au ieşit din umbră şi au intrat în sala de judecată. Curajul şi dorinţa lor de a-şi înfrunta agresorul au făcut posibil acest caz şi rezultatul de astăzi.

Avocații lui Maxwell lucrează la un recurs, a spus avocatul Bobbi C. Sternheim. „Credem cu fermitate în inocența lui Ghislaine. Evident, suntem foarte dezamăgiți de verdict”, a spus Sternheim, adăugând că echipa ei crede că Maxwell va fi achitată.

4 femei au depus mărturie în procesul lui Ghislaine Maxwell că au fost abuzate sexual

Procurorii au susținut că Maxwell și Epstein au conspirat pentru a pune bazele unui plan pentru a atrage fetele tinere în relații sexuale cu Epstein din 1994 până în 2004 în New York, Florida, New Mexico și Insulele Virgine americane. Patru femei au mărturisit în timpul procesului că Epstein le-a abuzat și că Maxwell a facilitat abuzul și uneori a participat și la el. Apărarea ei a spus că este un „țap ispășitor” pentru acțiunile lui Epstein și a atacat amintirile și motivațiile femeilor care spun că au fost abuzate sexual.

Procesul, care a început pe 29 noiembrie, a alternat între mărturii tulburătoare ale victimelor abuzului sexual și mărturii iluminatoare despre unele dintre legăturile lui Epstein cu unele celebrități de profil. Annie Farmer, unul dintre cei patru acuzatori care au depus mărturie, a declarat miercuri că speră că verdictele vor alina victimele.: „Sunt atât de uşurată şi recunoscătoare că juriul a admis tiparul de comportament tipic unuin prădător în care s-a implicat Maxwell ani de zile şi a găsit-o vinovată de aceste crime”, a spus ea. „Ea a rănit mult mai multe femei decât acelea dintre noi care au avut șansa să depună mărturie în sala de judecată”.

Rămâne de văzut dacă și alții vor fi urmăriți penal. Analistul juridic CNN Elie Honig, un fost procuror din districtul în care a fost judecată Maxwell, a spus că aceasta nu este o operațiune în care să fie implicate numai două persoane: „Cred că procurorii au o obligație reală de a săpa până la fund și de a aduce în fața justiției pe oricine altcineva care ar fi putut fi implicat în acest lucru”, a spus el.

Ce s-a întâmplat la proces

Pledoaria acuzării s-a bazat în principal pe patru femei care aveau experiențe directe despre rolul lui Maxwell, cea care a facilitat abuzul lui Epstein. Jane, depunând mărturie sub pseudonim, a spus că Maxwell a organizat masaje sexuale pentru Epstein și, uneori, s-a alăturat abuzului. Acuzațiile de ademenire — pentru care Maxwell a fost achitată — și transport se referă exclusiv la mărturia ei.

Carolyn a mărturisit că atunci când avea 14 ani, Maxwell i-a atins sânii, șoldurile și fesele și i-a spus că „are un corp grozav pentru Epstein și prietenii săi”. Traficul sexual de copii — cea mai gravă dintre toate acuzațiile — se referă la mărturia ei. „Kate” a mărturisit că Maxwell a invitat-o ​​și a îndrumat-o cum să-i facă lui Epstein un masaj sexual. Ea a spus că Maxwell a vorbit des despre subiecte sexuale cu ea și i-a cerut lui Kate să invite alte fete tinere pentru a-i satisface dorințele sexuale ale lui Epstein. Farmer, singura acuzatoare care a depus mărturie pe numele ei complet, a spus că avea 16 ani când Maxwell i-a masat pieptul la ferma lui Epstein din New Mexico în 1996.

Procurorii au încercat să-i lege îndeaproape pe Maxwell și Epstein și au spus că acțiunile ei de promovare a masajelor sexuale sunt cruciale pentru schema lui de abuz sexual derulată  la proprietățile sale din New York, Florida, New Mexico și Insulele Virgine americane.