Evenimentul Zilei > Monden > Procesul Secolului. Annie Farmer a depus mărturie că Ghislaine Maxwell i-a mângâiat sânii și i-a făcut masaj erotic când avea 16 ani
Procesul Secolului. Annie Farmer a depus mărturie că Ghislaine Maxwell i-a mângâiat sânii și i-a făcut masaj erotic când avea 16 ani

Procesul Secolului. Annie Farmer a depus mărturie că Ghislaine Maxwell i-a mângâiat sânii și i-a făcut masaj erotic când avea 16 ani

Al patrulea și ultimul acuzator din procesul de trafic sexual al lui Ghislaine Maxwell a spus povestea ei vineri. A depus mărturie că Maxwell a masat-o după ce i-a cerut să-și dea jos bluza în timpul unei vizite la ferma fermă a lui Jeffrey Epstein din New Mexico, în 1996. Femeia, Annie Farmer, este singura acuzatoare din proces care a depus mărturie sub numele ei complet. O alta, Carolyn, a depus mărturie folosind prenumele ei, iar alți doi martori au depus mărturie mai devreme în proces sub pseudonimele „Jane” și „Kate”.

Procurorii au încheiat prezentarea cazului de trafic sexual și abuz asupra unor copii intentat lui Ghislaine Maxwell, după mărturia-cheie a lui Annie Farmer. Dar înainte de a părăsi sala, judecătorul districtual american Alison Nathan a spus juriului că mărturia lui Annie nu ar trebui considerată o dovadă a „activității sexuale ilegale”, așa cum au susținut procurorii în rechizitoriul inițial. Nathan a dat instrucțiuni similare cu privire la mărturia lui Carolyn, auzită mai devreme în proces.

Annie Farmer și-a spus povestea public înainte, în presă și în procese civile. L-a cunoscut pe Jeffrey Epstein la 16 ani, când a zburat din Arizona la New York pentru a-și vizita sora mai mare, Maria Farmer, la sfârșitul lui 1995 și începutul lui 1996. Maria Farmer, atunci în vârstă de 25 de ani, trăia într-un apartament de 500 de metri pătrați din West Village din Manhattan și fusese angajat de Epstein, pe atunci un finanțator bogat, pentru un proiect de artă.

Într-o însemnare din jurnal, scrisă de Annie înainte de călătorie, care a fost prezentată vineri în sala de judecată, ea spunea că speră că Jeffrey Epstein – care și-a exprimat interesul pentru a oferi copiilor o educație bună – o va ajuta să intre la un colegiu și să obțină bursă. Annie era în liceu la acea vreme și a mărturisit că banii au fost strânși de mama ei, după ce părinții ei au divorțat.

Prima întâlnire a lui Annie cu Epstein

Prima întâlnire a lui Annie cu Epstein a fost la conacul său din Upper East Side, unde a mărturisit că Epstein a întrebat-o despre planurile ei de facultate și i-a recomandat să călătorească în străinătate pentru a ajuta cu aplicațiile la facultate. Epstein și-a trimis apoi șoferul să le aducă pe surorile Farmer la un teatru pentru un spectacol cu „Fantoma de la Operă”, a spus Annie.

Annie a avut o altă interacțiune cu Epstein în acea călătorie. Ea, Maria și Epstein au mers la filmul „12 maimuțe” la un cinematograf. Maria și Annie erau așezate de fiecare parte a lui Epstein, a mărturisit Annie, iar pe tot parcursul filmuluiJeffrey Epstein i-a mângâiat mâinile, picioarele și brațele. Annie a spus că a simțit „rău de stomac” din cauza interacțiunilor ei cu Epstein.

Într-o altă înregistrare din jurnal prezentată în instanță, din 7 ianuarie 1996, în aceeași zi în care Annie s-a întors în Arizona, și-a exprimat ambivalența față de mângâierile de la cinematograf. Pe pagină, ea a scris că, deși a fost „ciudat” de atingerea lui Epstein, nu a vrut să pună în pericol angajarea surorii sale și a optat să nu spună nimănui despre ceea ce s-a întâmplat. „Încercam să găsesc scuze ca să pară OK”, a spus Annie juraților vineri.

Annie a spus că Maxwell a convins-o să accepte un masaj topless

Annie nu l-a mai întâlnit pe Maxwell la New York. Ea a mărturisit că a întâlnit-o pe Maxwell într-o altă călătorie în aprilie 1996, după ce a zburat la ferma Zorro a lui Epstein din New Mexico, care se întinde pe mii de acri. Epstein a vorbit cu Annie de cel puțin două ori la telefon în lunile de după călătoria la New York, a părut interesat să o ajute să intre într-o facultate bună.

Annie a spus că era nervoasă să plece într-o călătorie de weekend, dar s-a simțit liniștită pentru că credea că Maxwell va fi la fermă. Ea a mărturisit că nu credea că Epstein va face avansuri asupra ei, deoarece credea că Maxwell era iubita lui. Mai târziu, când mama lui Annie, Janice Swain, a fost chemată la tribună pentru a corobora povestea fiicei sale, Swain a spus că Epstein i-a spus că soția lui, Maxwell, o va însoți pe Annie în călătorie.

Când a ajuns la fermă, Annie a aflat că Epstein, Maxwell și ea vor sta în aceeași casă, a mărturisit ea. Ea a spus că au fost singurii acolo peste noapte, deoarece angajații fermei lui Epstein dormeau în alte clădiri. „Mi s-a părut neobișnuit mai ales că eram adolescentă”, a spus ea vineri.

Acuzațiile la adresa lui Ghislaine Maxwell

Procurorii au acuzat-o pe Maxwell că a procurat fete pentru Epstein, că le-a pregătit pentru abuz sexual, că a participat la acel abuz sexual și că a mințit despre acțiunile ei într-o depoziție. Ei au spus că Maxwell și Epstein adesea abuzau sexual fete sub pretextul masajelor. Maxwell a pledat nevinovată la acuzații.

În New Mexico, Epstein și Maxwell au dus-o pe Annie să se uite la un film, a mărturisit ea. Annie a spus că au urmărit „Primal Fear”, care implică un preot pedofil și abuzul sexual asupra unui băiețel de altar și a unei adolescente.

Cinematograful la care Maxwell și Epstein au dus-o pe Annie era situat într-un mall și ea a remarcat că Epstein și Maxwell s-au comportat imatur acolo. Cei doi adulți glumeau, iar Maxwell i-a tras la un moment dat pantalonii lui Epstein în jos, ceea ce Annie a mărturisit că i s-a părut „ciudat”.

Annie a spus că a sperat că vizionarea filmului în New Mexico va fi diferită de excursia ei cu Epstein la New York, pentru că Maxwell era prin preajmă. Dar ea a mărturisit că Epstein a atins-o pe tot parcursul filmului, apucând-o de mână și mângâindu-i brațul și piciorul.

Experiența masajului

Când s-au întors la fermă după film, Maxwell i-a spus lui Annie să-i maseze picioarele lui Epstein, iar ea a mărturisit că s-a conformat, deși se simțea „inconfortabilă”. După aceea, a spus Annie, Maxwell i-a spus că îi va face personal un masaj. Maxwell a instalat o masă de masaj în dormitorul în care stătea Annie și i-a spus să se dezbrace complet sub un cearșaf deasupra mesei, a mărturisit Annie. La jumătatea masajului, Maxwell i-a spus să se răstoarne și să se întindă pe spate, moment în care Maxwell a tras cearceaful și i-a atins sânii, a spus Annie.

„Când a tras cearceaful, am cam înghețat”, a mărturisit ea. „Mi-am dorit atât de mult ca masajul să se termine”. Annie credea că Maxwell a lăsat ușa deschisă în timpul masajului și că Epstein ar putea să o vadă topless. „A spus că vrea să se îmbrățișeze”

În dimineața de după masaj, a spus Annie, Epstein „a intrat în cameră” când s-a trezit. „A spus că vrea să mă îmbrățișeze”, a mărturisit ea. — Așa că s-a băgat în pat cu mine.

Epstein a mângâiat-o pe Annie și și-a pus brațele în jurul ei, a spus ea. Cu vocea tremurând din tribuna martorilor, Annie a spus că i-a spus lui Epstein că trebuie să meargă la baie și a fugit din pat. Ea a spus că, conștientă că era singură într-o casă cu doi oameni care erau în esență străini, a așteptat în baie până când Epstein a dispărut.

„Am vrut doar să treacă săptămâna”, a spus Annie

Comportamentul lui Maxwell și al lui Epstein față de Annie a făcut parte dintr-un „model care depășește limitele”, a spus ea juriului. Perechea a pus-o să întrebe ce credea că „este corect sau nu”, cu „scopul final de a mă abuza sexual”, a mărturisit ea.

Când s-a întors în Arizona după călătoria în New Mexico, Annie nu a scris nimic despre weekend în jurnalul ei. „Mi-am dorit foarte mult să-mi scot asta din minte”, a mărturisit Annie.

Mama ei a mai mărturisit că atunci când a luat-o pe Annie de la aeroport după călătorie, fiica ei era „foarte tăcută” și „retrasă”. Swain a spus că a încercat să vorbească cu fiica ei mai târziu despre ceea ce s-a întâmplat în călătorie, dar Annie a spus în mod repetat că nu vrea să vorbească despre asta.

Annie le-a spus juriului că experiențele ei cu Maxwell și Epstein au fost „foarte supărătoare și confuze” și că pentru o lungă perioadă de timp „nu a vrut să se gândească la asta”, dar „au apărut din nou și din nou”. „La un moment dat, m-am simțit obligată să vorbesc”, a spus Annie.

„Sunt aici sperând că Ghislaine Maxwell va fi trasă la răspundere pentru răul pe care l-a provocat”, a adăugat ea.