Evenimentul Zilei > Social > Proces istoric! Apple și Google, date în judecată! „Apple a devenit ceea ce critica odată”
Proces istoric! Apple și Google, date în judecată! „Apple a devenit ceea ce critica odată”

Proces istoric! Apple și Google, date în judecată! „Apple a devenit ceea ce critica odată”

O cunoscută companie americană care dezvoltă jocuri video a dat în judecată Apple.

Epic Games, dezvoltatorul jocurilor video Unreal Tournament, Fortnite și Infinity Blade a trimis în judecată compania Apple, pe care o acuză că se comportă anti-concurențial în App Store, magazinul online de aplicații pentru Iphone.

Apple a retras recent Fortnite din App Store, joc care se bucură de un adevărat succes la nivel global.

„Astăzi, Epic Games a luat decizia nefericită de a încălca regulile App Store, aplicate tuturor dezvoltatorilor şi concepute pentru a menţine magazinul în siguranţă pentru utilizatorii noştri”, a transmis Apple pentru AFP. ‘„Ca urmare, Fortnite a fost eliminat din magazin”, a adăugat compania, potrivit agerpres.


Ultima fiță Apple: Interdicție grea impusă giganților Microsoft, Google și Facebook


Apple se află în colimatorul a numeroşi regulatori şi dezvoltatori de aplicaţii care contestă dominaţia companiei în App Store, un pas necesar pentru descărcarea aplicaţiilor pe dispozitivele sale populare, de la smartphone-uri la tablete.

„Apple a devenit ceea ce critica odată. Monstrul care vrea să controleze pieţele, să blocheze concurenţa şi să înăbuşească inovaţia”, se detaliază în plângere.

Fanii Fortnite care folosesc dispozitive Apple vor avea posibilitatea de a utiliza în continuare jocul, dar nu vor mai primi actualizări, care trec prin App Store.

Apple s-a apărat împotriva atacurilor similare din trecut explicând că aceste comisioane sunt utilizate pentru a proteja aplicaţiile şi utilizatorii acestora de hackeri şi escrocherii. Procentajul său poate scădea la 15% din al doilea an de abonament.


Alertă pentru fanii Apple. Ai Siri? Ești în pericol! Discuții intime sau de afaceri, înregistrate


Gigantul din Silicon Valley a spus că este ”bucuros” că Epic Games „a clădit un asemenea succes” în App Store, dar „faptul că acum interesele lor îi determină să solicite un aranjament special nu schimbă cu nimic faptul că aceste reguli ajută la asigurarea unei infrastructuri corecte pentru dezvoltatori şi sigure pentru toţi utilizatorii”.

Aproximativ 350 de milioane de persoane au jucat Fortnite după 2017, anul în care acest joc de supravieţuire a devenit o vedetă în competiţiile e-sport.

Epic Games a solicitat instanţei să forţeze Apple să-şi schimbe regulile pentru toţi dezvoltatorii de aplicaţii. „Apple impune restricţii nerezonabile şi ilegale pentru monopolizarea celor două pieţe”, se menţionează în plângere.

Potrivit agenţiei DPA, dezvoltatorul Fortnite a lansat acţiuni în justiţie şi împotriva Google, care a urmat exemplul Apple şi a retras jocul din magazinul său de aplicaţii, deşi utilizatorii Android pot încă accesa jocul prin lansatorul Epic Games, susține Agerpres

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.