„Da, îmi doresc să existe competiție, îmi doresc să fie cât mai mulți candidați la președinția partidului. Eu cred că Florin Cîțu își va depune candidatura și cred că e bine să avem competiție la vârful partidului, pentru că noi nu suntem PSD, unde de regulă se vine cu un candidat unic”, a răspuns Florin Roman la întrebarea formulată de rfi.ro.

„Cred că Ludovic Orban a furat startul în momentul în care și-a anunțat candidatura. Conform Statutului PNL, candidaturile sunt anunțate în momentul declanșării procedurilor pentru alegerile interne. Eu nu vreau să fur startul și probabil că nici Florin Cîțu nu a vrut să fure startul. Vom face toate aceste lucruri conform Statutului”, a mai afirmat Roman.

Florin Roman nu este singurul liberal care vorbeste despre competiția din septembrie, de la vârful partidului. Primarul liberal al municipiului Cluj Napoca, a declarat zilele trecute că îl va susține pe Florin Cîțu la șefia partidului.

Organizațiile PNL din Ardeal îl susțin pe Florin Cîțu

„Florin Cîțu are multe argumente prin care poate duce și partidul, și România în Europa pe care ne-o dorim cu toții și de a aduce Europa acasă, pentru că un proiect în care crede și Florin Cîțu este să ne aducem românii acasă. Florin Cîțu este un om care poate scoate tot ce-i mai bun din România”, a declarat Emil Boc.

Despre el spune că nu e interesat de funcții: „Le-am avut pe toate”.

Cât despre Ludovic Orban, Emil Boc a afirmat „premierul Orban și-a făcut datoria la momentul în care a fost premier, a dus țara într-un moment greu de criză sanitară”.

Nucleul dur din jurul premierul este constituit din organizațiile din Ardeal. Ilie Bolojan, Emil Boc, Robert Sighiartău și Rareș Bogdan se numără printre contestatarii lui Ludovic Orban. Aceștia încearcă să genereze o masă critică în partid împotriva actualului lider.