Probleme pentru criminalul care a inspirat personajul Hannibal Lecter. Nu părăsește clopotul de sticlă

Probleme pentru criminalul care a inspirat personajul Hannibal Lecter. Nu părăsește clopotul de sticlă Sursa: arhiva EVZ

Unul dintre cei mai periculoși criminali în serie din Marea Britanie, Robert Maudsley, a cărui cruzime i-a inspirat pe cei care au creat celebrul personaj Hannibal Lecter, se află în detenție într-un buncăr de sticlă antiglonț în subteranul penitenciarului Wakefield.

Acesta a solicitat în repetate rânduri să îi fie îmbunătățite condițiile de detenție, dar toate cererile sale au fost respinse, informează Daily Mail.

Conform sursei citate, acesta ar urma „să moară în cutia de sticlă” în care se află, după ce autoritățile au considerat că este mult prea periculos pentru a sta împreună cu alți deținuți.

„A fost refuzat luna trecută, dar a făcut apel asupra deciziei pentru că a vrut să petreacă Crăciunul în prezența altor oameni. Dar a fost refuzat pentru ultima dată. Faptul că a stat singur atât timp l-a afectat. El nu este bine și autoritățile nu pot să riște să afle de ce ar putea fi în stare”, a declarat o sursă din interiorul penitenciarului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maudsley petrece 23 de ore singur în celula sa și nu are contact cu alți deținuți, nici măcar când i se permite să se deplaseze în aer liber, timp de o oră pe zi.

Sursa de inspirație pentru personajul Hannibal Lecter

Robert Maudsley a comis prima sa crimă în 1974, la doar 21 de ani. El a ucis un bărbat după ce acesta i-a arătat poze cu copiii pe care i-a abuzat sexual. S-a predat Poliției și a fost considerat de către instanță ca fiind fără discernământ. Ulterior, el a fost internat la un spital de psihiatrie.

În 1977, închis în celulă cu un agresor de copii, l-a torturat și ucis pe acesta din urmă. Apoi a fost transferat la Wakefield.

În 1978 i-a luat viața unui individ condamnat pentru uciderea soției sale, apoi a ucis un alt pedofil. După fapte i-a spus, senin, gardianului că „doi deținuți mai puțin vor veni la cină”.

De atunci, Maudsley a fost ținut departe de ceilalți prizonieri, închis în buncărul de sticlă. Povestea lui a inspirat realizarea personajului Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins, în „Tăcerea mieilor”, scrie Gândul.