Evenimentul Zilei > Politica > Proaspăt ieșit din închisoare, Dragnea provoacă un cutremur pe scena politică. Ciolacu a confirmat
Proaspăt ieșit din închisoare, Dragnea provoacă un cutremur pe scena politică. Ciolacu a confirmat

Proaspăt ieșit din închisoare, Dragnea provoacă un cutremur pe scena politică. Ciolacu a confirmat

Fostul lider al PSD, care tocmai a ieșit din închisoare, Liviu Dragnea, își va face propriul partid politic. Informația a fost confirmată de la cel mai înalt nivel al PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, cu prilejul Consiliului Politic Naţional că a avut o discuție cu colegii săi pe tema viitorului politic al lui Liviu Dragnea. El a precizat că fostul președinte al social-democraților, intenționează să-și facă propriul partid politic. Marcel Ciolacu a subliniat că îi va fi imposibil lui Dragnea să rupă din filialele PSD pentru viitorul său partid.

„A fost o discuţie între colegi că ar exista această posibilitate”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a răspuns unei întrebări pe tema discuțiilor pe care le-a purtat, în cadrul ședinței Consiliului Politic, despre posibilitatea ca Liviu Dragnea să-și facă un partid.

Întrebat dacă există posiblitatea ca Dragnea să rupă o parte din filialele PSD în care avea influenţă înainte de condamnare, Ciolacu a spus: „Este exclusă această posibilitate”.

Marcel Ciolacu, despre „inventarea” unui dosar „Nu mi-e frică de nimic” 
Marcel Ciolacu, PSD

Liviu Dragnea și-a anunțat revenirea în politică

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare în urmă cu o lună, pe 15 iulie, în urma unei decizii a Tribunalului Giurgiu. Judecătorii au aprobat cererea de eliberare condiționată depusă de fostul lider al PSD. Acesta a executat, la Penitenciarul Rahova, o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea a fost condamnat și încarcerat pe 27 mai 2019, la o zi după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare.

Actualii lideri ai PSD, însă, au exclus ca acesta să revină în partid imediat după eliberarea sa. Ei au spus că este nevoie ca Liviu Dragnea să aștepte să-i expire interdicțiile impuse de justiție prin hotărârea de condamnare.

Deja în mediul politic se vorbește de acest nou partid pe care Liviu Dragnea vrea să-l facă împreună cu Teodor Meleșcanu. Acesta are înscrisă formațiunea politică Alianța pentru România. Sunt surse care susțin că noua denumire ar fi Partidul Pentru România (PPR).

Deși Liviu Dragnea nu a ieșit cu declarații publice, Codrin Ștefănescu, unul dintre apropiații săi, a anunțat că acesta își pregătește revenirea în politică. Acesta i-a atacat pe actualii lideri ai partidului care s-au dezis de fostul președinte al partidului. 

„Mesaj pentru Marcel! Nu te mai duce la TV să debitezi toate prostiile! Pe care ți le dau sefii tăi din pădure să le citești!  Că se enervează toată suflarea omenească! Te bâlbâi, te fâstâcești ca o mironosiță și faci declarații infantile de care râd și proprii noștri membri de partid! Aia cu românii care vor ieși cu furcile în stradă, e de un penibil total!”, scria pe Facebook, Codrin Ștefănescu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: