Evenimentul Zilei > Economie > PRIVATIZARE. În două luni, OLTCHIM ar putea încheia vânzarea pe bucăți
PRIVATIZARE. În două luni, OLTCHIM ar putea încheia vânzarea pe bucăți

PRIVATIZARE. În două luni, OLTCHIM ar putea încheia vânzarea pe bucăți

Ieri, la ora 18.00, s-a închis procedura de depunere de oferte pentru privatizarea, pe bucăţi, a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea și s-au deschis ofertele. Au participat nouă investitori, printre care: Chimcomplx, IPP, Aiotec, Luisianna Group, SBN Group, White Tiger, etc.

”Analiza financiară a ofertelor, de către consultanții noștri va fi efectuată la începutul săptămânii viitoare, urmând ca după acestă analiză să se transmită creditorilor, urând să se decidă ofertele câștigătoare”, a declarat, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, Bogdan Stănescu, administratorul special al  Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Reamintim că au fost scoase la vânzare nouă seturi de active ale combinatului, din care patru seturi funcționale și cinci nefuncționale. Practic, de partea de producție a fost interesat, în promul rând ofertantul Chimcomplex, dar și alți investitori.

”Totate seturile de active funcționale au suscitat interesul. Toate cele nouă seturi de acive au fost ofertate. Faptul că potențialii investitori au depus oferte ferme și irevocabile pentru tot pachetul de la Oltchim, demonstrează că Businessul Oltchim este unul real. Ba mai mult, pe anumite seturi de active s-a creat concurență, mai mulți investitori fiind interesați de achiziționare”, a adăugat Bogdan Stănescu.

Se estimează că în două luni Oltchim să încheie contractele de vânzare, dacă și prețul oferit de investitori va fi acceptat de către creditori .

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: