Evenimentul Zilei > Monden > Prințul William vrea adevărul. A fost păcălită Lady Di de un jurnalist BBC?
Prințul William vrea adevărul. A fost păcălită Lady Di de un jurnalist BBC?

Prințul William vrea adevărul. A fost păcălită Lady Di de un jurnalist BBC?

Prințul William solicită BBC să facă o anchetă în legătură cu interviul acordat de mama sa, Diana de Wales, în anul 1995, în care a oferit detalii intime despre mariajul cu Prințul Charles.

Moștenitorul Casei Regale a Marii Britanii, prinţul William, a renunţat la discreţia care îl caracterizează şi dorește să se afle adevărul în legătură cu interviul acordat de mama sa, prințesa Diana, jurnalistului Martin Bashir. În acest interviu, care a stârnit numeroase controverse, Lady Di a recunoscut aventura Prinţului Charles şi a dat detalii intime despre mariajul lor. De asemenea, ea a pus sub semnul îndoielii capacitatea Prințului Charles, care pe atunci îi era soț, de a putea deveni un rege bun.

În aceste condiții, ținând cont de controversele apărute, William a solicitat BBC să inițieze o anchetă pentru a stabili care este adevărul, a arătat ziarul spaniol ABC, în ediția sa online. Potrivit cotidianului Daily Mail, prinţul William vrea să ştie dacă ziaristul a amăgit-o pe Diana pentru a acorda acest interviu pentru programul „Panorama” și, de aceea, a solicitat o investigație. De altfel, BBC a demarat deja o anchetă internă, prin intermediul unei comisii independente, iar cel desemnat să se ocupe de caz este un judecător.

„Investigaţia independentă este un pas în direcţia corectă”, a afirmat prinţul William într-un comunicat de presă.

El a precizat că cercetarea „ar trebui să ajute la stabilirea adevărului din spatele acţiunilor care au determinat interviul pentru programul «Panorama» şi deciziile adoptate de persoanele de la BBC în acel moment”.

Misterul din spatele interviului

Prinţul William se referă astfel la acest interviu, fără precedent, acordat de mama lui în 1995 şi care a fost urmărit de peste 20 de milioane de telespectatori.

Cel care a adus în discuție „o presupusă amăgire” căreia i-ar fi căzut victimă prinţesa şi la care ar fi recurs ziaristul pentru a o convinge să acorde interviul a fost fratele Dianei, Charles Spencer. Potrivit spuselor acestuia, Lady D ar fi fost constrânsă să dea interviul punându-i la dispoziție o serie de documente bancare falsificate și, totodată, informând-o că ar fi fost urmărită de serviciile secrete.

În acest scandal care a izbucnit, toată lumea așteaptă să vadă care este versiunea jurnalistului care a luat interviul, Martin Bashir. Acesta a anunțat că este bolnav de COVID-19 şi, drept urmare, nu poate da explicaţiile pertinente. Totuşi, în urmă cu câteva zile, el a fost surprins pe stradă fără să prezinte simptome de indispoziţie sau de boală.