Evenimentul Zilei > Actualitate > Prințul Harry, făcut KO de o vedetă. „Singurul membru al familiei regale care este rasist”
Prințul Harry, făcut KO de o vedetă. „Singurul membru al familiei regale care este rasist”

Prințul Harry, făcut KO de o vedetă. „Singurul membru al familiei regale care este rasist”

Singurul membru al familiei regale care a trebuit să-și ceară scuze pentru că este rasist este prințul Harry, susține jurnalistul britanic Piers Morgan.

În primul interviu pe care l-a acordat de când a părăsit emisiunea Good Morning Britain, jurnalistul Piers Morgan a declarat nu crede că familia regală este rasistă, acesta adăugând că Prințul Harry este singurul care ar trebui să își ceară scuze pentru un astfel de comportament.

Jurnalist a făcut trimitere la un moment din anul 2006 când Prințul Harry l-a numit pe un soldat din armata britanică „prietenul nostru pakistanez”.

„M-am întâlnit de multe ori cu membri familiei regale și nu cred că sunt rasiști”, a declarat Piers Morgan.

„De fapt, singurul membru al familiei regale care a trebuit să-și ceară public scuze pentru că este rasist este Prințul Harry. În urmă cu câțiva ani, el a trebuit să-și ceară scuze după ce a folosit un termen rasist, profund ofensator, la adresa unui soldat pakistanez, cu care lucra”, a mai spus jurnalistul.

Incidentul pe care l-a menționat Morgan s-a produs în 2006, în timp ce ducele de Sussex participa la un antrenament al armatei britanice. Acesta s-a filmat în timp ce discuta cu cadrele militare, pe unul dintre acesta numind-l „micul nostru prieten pakistanez”.

Cu toate acestea, filmarea a fost făcut publică abia în 2009. După ce videoclipul a apărut în spațiul public, familia regală a transmis un comunicat de presă în care preciza că „Prințul Harry înțelege pe deplin cât de ofensiv poate fi acest termen și își cere scuze pentru impactul pe care îl pot provoca cuvintele sale.

Prințul Harry, acuzat de rasism

În 2005, Prințul Harry a fost obligat să-și ceară scuze publice pentru că a purtat o svastică nazistă la o petrecere.

Afirmațiile jurnalistului Piers Morgan au fost făcute în contextul în care Meghan a acuzat familia regală britanică de rasism.

Meghan Markle i-a dezvăluit prezentatoarei Oprah Winfrey că unii dintre membrii familiei regale britanice au exprimat în faţa soţului ei, Prințul Harry, anumite îngrijorări legate de culoarea pielii pe care urma să o aibă primul lor copil.

Ea a mai spus că fiului lor Archie, în vârstă de un an, i-a fost negat titlul de prinţ din cauza îngrijorărilor existente în rândul familiei regale legate de culoarea pielii sale.

„Ei nu au vrut ca el să fie prinţ”, a declarat Meghan în acel interviului. „Au existat conversaţii despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii lui atunci când se va naşte”, a adăugat fosta actriţă americană.

Meghan a refuzat să dezvăluie numele persoanelor care au făcut acele declaraţii, spunând că „ar fi foarte vătămător pentru identitatea lor”, scrie DailyMail.