Evenimentul Zilei > Actualitate > Prințul Charles a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
Prințul Charles a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Prințul Charles a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Prințul Charles și Klaus Iohannis s-au întâlnit azi, 25 mai, la Palatul Cotroceni. Cei doi au discutat despre războiul din Ucraina, dar și despre dezvoltarea unor proiecte pe tema schimbărilor climatice. Au fost găsite și o serie de soluții.

UPDATE

La sosirea sa la Palatul Elisabeta, Prinţul de Wales a fost primit de Majestatea Sa Margareta şi de Alteţa Sa Regală Principele Consort. Prințul Charles urma meargă alături de Custodele Coroanei române la centrul pentru refugiaţii ucraineni de la Romexpo, dar vizita s-a amânat.

Prințul Charles s-a întâlnit cu Klaus Iohannis și cu Nicolae Ciucă. Vizita a avut loc miercuri, 25 mai. Acesta s-a văzut apoi cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, dar şi cu principele Radu la Palatul Elisabeta.

Președintele României a discutat cu Prințul Charles despre mai multe lucruri care afectează Romania, dar și despre dezvoltarea unor proiecte pe tema schimbărilor climatice.

”Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.

Scopul vizitei dintre Iohannis și Charles

Președintele României a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate, sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale.

Sursa: captura

Președintele Klaus Iohannis și ASR Prințul de Wales au discutat, de asemenea, despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă”, a transmis Administrația Prezidențială, după întâlnire.

„În ceea ce privește situația gravă de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Președintele Klaus Iohannis l-a informat pe ASR Prințul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei”, se mai arată în comunicatul Președinției.

Prințul Charles a venit prima dată în România în 1998 și a revenit aproape în fiecare an în ţară. Și Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Acesta are și două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care poate fi vizitată, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales. Aici se află Centrul de Pregătire pentru ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi.