Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Andrew și-a surprins mama. Ce cadou de milioane i-a făcut Reginei Elisabeta
Prințul Andrew și-a surprins mama. Ce cadou de milioane i-a făcut Reginei Elisabeta

Prințul Andrew și-a surprins mama. Ce cadou de milioane i-a făcut Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a primit, cu ocazia celebrării zilei sale oficiale de naștere, un cadou extrem de valoros din partea fiului său mijlociu.
Regina Elisabeta a II-a a primit un cadou extrem de prețuit, cu ocazia celebrării oficiale ale zilei sale de naștere, stabilită pentru ziua de 12 iunie. Printre numeroasele atenții pe care suverana le-a primit, se numără și un câine de rasă corgi, care este preferata reginei. Cățelul a fost dat în dar de fiul mijlociu al reginei, Prințul Andrew. O sursă apropiată Casei Regale a spus că „regina a trecut printr-o perioadă dificilă și este extrem de încântată acum să aibă un nou corgi”, potrivit The Sun.

A suprins pe toată lumea la celebrarea oficială a zilei sale de naștere

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 95 de ani pe 21 aprilie, însă celebrarea oficială a fost stabilită pentru luna iunie. În a doua sâmbătă din lună, suverana britanică își sărbătorește ziua de naștere participând la ceremonia tradițională Trooping of the Colour (Defilarea Drapelului).

Animalele preferate ale Reginei Elisabeta

Cu ocazia celebrării zilei sale oficiale de naștere, suverana a primit din partea fiului său mijlociu, Prințul Andrew, un nou cățel corgi. Reamintim că Regina Elisabeta a II-a a suferit profund după moartea unuia dintre câinii pe care i-a primit cadou pentru a-i înfrumuseța perioadele mai negre din viață.
Este vorba despre puiul Fergus, care purta numele unchiului reginei, Fergus Bowes-Lyon, victimă a celui de-al Doilea Război Mondial. Câinii pe care regina i-a primit în dar i-au ținut acesteia de urât, mai ales după moartea prinţului Philip la vârsta de 99 de ani.
În perioada în care ducele de Edinburgh era internat în spital, potrivit presei internaționale. Animalele de companie au fost un real ajutor pentru regină. Ea obișnuia să se plimbe prin grădinile castelului Windsor cu cei doi pui, Muick şi Fergus, mai ales după ce prințul s-a stins din viață.

A avut peste 30 de corgi

Regina Elisabeta a avut peste 30 de câini de rasă corgi, în cei 69 de ani de domnie. Majoritatea dintre aceștia erau înrudiți cu Susan, un corgi pe care regina l-a primit cadou cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani.
Aceștia au însoţit-o pe Regina Elisabeta a II-a atât în activităţi oficiale, cât şi în momentele de zi cu zi, din viața cotidiană. Susan, câinele pe care l-a primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani, a fost luată de regină inclusiv în luna de miere.
Ultima descendentă în viaţă a lui Susan, pe nume Candy, i-a ținut companie reginei inclusiv în perioada de doliu.
Darren McGrady, bucătarul care a lucrat timp de 15 ani la Palatul Buckingham, a declarat pentru sursa citată: „Am crezut că o să gătesc pentru regi, regine și președinți. De fapt, primul meu job a fost să gătesc pentru corgii regali, pregătind mâncare proaspătă în fiecare zi”.