''Actriţele se frecventează, nu se iau de nevastă'', ar fi spus soţul reginei Elisabeta. Fiul lui Charles, a hotărât să ignore sfatul său şi s-a logodit oficial, apoi s-a căsătorit cu ex protagonista din Suits, serialul american de mare succes. 

Sfatul soţului suveranei este probabil legat de experienţa sa personală: actriţa Andree Lafayette, nume de actriţă Andree Godard, a fost amanta tatălui său. Dar şi Philip a avut multe amante, despre care regina ştia. Prea puţină lume cunoaşte că Elisabeta l-a iubit enorm pe Philip încă din adolescenţă. Probabil că ea crede  că aşa sunt bărbaţii, din această pricină l-a şi iertat.

Viitorul consort al reginei Elisabeta şi-a frecventat tatăl în fiecare an, fără să ştie că actriţa a contribuit la cheltuirea întregului său partrimoniu, de circa 600.000 de sterline, lăsând în urma lor datorii şi facturi neplătite.

Philip, după moartea tatălui său, în 1944, s-a trezit doar în posesia câtorva obiecte personale ca, de exemplu, un inel şi un set de scule de ras. Amanta tatălui său a trăit în continuare într-un apartament în Paris şi într-o casă de vacanţă în Franţa, până la moartea sa, în 1989, când Philip a decis să nu participe la funeralii, mai notează foxnews.