Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul stat în care poți sparge o mașină pentru a salva un câine
Primul stat în care poți sparge o mașină pentru a salva un câine

Primul stat în care poți sparge o mașină pentru a salva un câine

În Tennessee, de la 1 iulie 2015, poți să spargi o mașină care nu-ți aparține, în cazul în care vezi că un animal a fost închis înăuntru și suferă.

Tennessee devine primul stat american în care și civilii pot interveni în situații de urgență în cazul animalelor. De la 1 iulie 2015 a fost adoptată o lege care protejează civilii care produc daune în încercarea de a salva un copil sau un animal aflat în pericol, potrivit mariaisopescu.ro.

Salvatorii sunt obligați și verifice înainte dacă automobilul este încuiat, dacă animalul sau copilul se află într-un pericol iminent și, după ce îi salvează, să anunțe poliția.

Câteva din efectele caniculei asupra animalelor sunt hipertermie, șoc termic, edem cerebral, deshidratare și pot fi fatale. Cei mai expuși sunt puii, câinii cu vârste mari și cei bolnavi de diferite afecțiuni cardio-circulatorii.

Conform NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) a lăsa geamul întredeschis nu este o soluție, pentru că acest lucru nu face ca temperatura din interiorul automobilului să scadă semnificativ. În interior, temperatura crește rapid, chiar cu 20 de grade mai mult în doar 10 minute.

În Statele Unite ale Americii sunt 16 state care au legi care protejează animalele de companie aflate în această situație: Arizona, California, Illinois, Maine, Maryland, Minnesota, Carolina de Nord, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New York, Dakota de Nord, Rhode Island, Dakota de Sud, Vermont și West Virginia.